Soluții de dezvoltare pentru afaceri

NOU! Calendar estimativ de lansare sesiuni AFIR 2016

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat pe pagina sa oficiala un nou calendar indicativ de lansare a sesiunilor de depuneri proiecte. Calendarul il gasiți AICI.

submasurile 6.2 6.4

Conform acestui calendar, în această săptămână (16-20.05.2016) se vor lansa câteva sesiuni noi, din cele mai importante amintim:

  • ”Sprijin pentru investiții în exploatații pomicole” – Submăsura 4.1A
  • “Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol” – Submăsura 4.2
  • “Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicol” – Submăsura 4.2A

Etapa II

Aceste 3 linii de finanțare fac parte din etapa II de lansare submăsuri, urmând ca celălalte să se deschidă în etapa III (20-24.06.2016). Din această etapă cele mai așteptate sunt:

  • „Sprijin pentru înființarea de activităţi neagricole în zone rurale” – Submăsura 6.2
  • „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole” – Submăsura 6.4
  • “Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea si marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole” – Submăsura 4.2 – schemă de ajutor de stat GBER
  • „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole” – Submăsura 4.2A – schemă de ajutor de stat GBER

Dacă ar fi să luăm ca și referință modul în care s-au lansat primele linii de finanțare pe AFIR (submăsura 4.1 și 6.1) probabil cu o zi înainte (sau poate chiar în aceași zi) se va publica ghidul solicitantului în variantă finală împreună cu formularele aferente.

Având în vedere că, forma finală a ghidul submăsurilor 6.1 și 4.1 a cunoscut modificări față de varianta consultativă, ne așteptăm ca și pe celălalte linii de finanțare să apară modificări.

Alte noutăți

Urmăriți romcom.ro sau pagina noastra de Facebook pentru ultimele noutăți!

Tags:

Emanuel Cadar

Despre autor

Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus