Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Depunerile de proiecte pe submăsurile 6.2 și 6.4 continuă în lunile Septembrie și Octombrie

By on 8 September 2015 in Finanțări nerambursabile

Proiectele destinate activităților neagricole din mediul rural pot fi depuse și în lunile Septembrie și Octombrie. Cele doua submăsuri pe care se pot de pune proiecte neagricole sunt Submăsura 6.2 ”Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și Submăsura 6.4 ”Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

Textile

Domenii de activitate

Domeniile de activitate acoperite în cadrul acestor submăsuri sunt:

  • Activități de producție (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activități de prelucrare a produselor lemnoase; industrie metalurgică, fabricare construcții metalice, mașini utilaje și echipamente; fabricare produse electrice, electronice, fabricare de peleți) în vederea comercializării, producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru desfășurarea propriei activități, ca parte integrantă a proiectului etc.;
  • Activități meșteșugărești (ex: activități de artizanat și alte activități tradiționale non-agricole (ex: olărit, brodat, prelucrarea manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.);
  • Activități turistice (ex: servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică);
  • Servicii (ex: medicale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, juridice, audit; servicii în tehnologia informației și servicii informatice; servicii tehnice, administrative, alte servicii destinate populației din spațiul rural, etc.).

Fianțare nerambursabilă

Sprijinul financiar nerambursabil pentru aceste două măsuri este:

  • 50.000 euro, cu posibilitate de mărire până la 70.000 euro, pentru Submăsura 6.2. Sprijinul financiar se acordă în două tranșe și este 100% nerambursabil.
  • 200.000 euro pentru Submăsura 6.4. Sprijinul financiar se acordă sub formă de rambursare și este 90% nerambursabil.

Depunerea proiectelor

Se face se face continuu în perioada 14.07.2015 – 30.10.2015 în funcție de pragul de calitate lunar. În luna Septembrie vor putea fi depuse proiectele care obțin un punctaj de peste 30 puncte, iar în luna Octombrie vor putea fi depuse proiectele ce obțin un punctaj de peste 15 puncte. Proiectele sub 15 puncte nu sunt eligibile.

Contact

Mai multe informații despre cele doua submăsuri, precum și grila de punctaj, o puteți găsi pe site-ul nostru sau pe website-ul Agenției pentru Finanțarea Investiților Rurale. Dacă dorești să discutam despre acest program sau dacă dorești să afli condițiile de eligibilitate și cum poți obține finanțare nerambursabilă, te rugăm să ne contactezi.

Tags:

Corneliu Cadar

Despre autor

Despre autor: Corneliu s-a alăturat echipei ROMCOM din Oradea în iulie 2014. A absolvit Facultatea de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea şi lucrează la departamentul de consultanţă – finanţări nerambursabile cu fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus