Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Despre microfinanţare în România?

By on 16 May 2011 in Credite IMM

Cele mai multe firme din Romania, atunci când doresc un împrumut pentru dezvoltarea afacerii, se duc la banca la care au cont deschis şi solicită un credit. Băncile sunt cele care acoperă într-o proporţie destul de mare nevoile financiare din sectorul privat. Totuşi, există categorii de întreprinzători care nu au acces la creditele bancare deoarece nu îndeplinesc condiţiile cerute de bănci. În sprijinul acestora vin Societăţile de Microfinanţare, care prin ofertele lor acoperă o nişă pe piaţa serviciilor financiare, asigurând astfel accesul la finanţare si clienţilor care nu sunt acceptaţi de bănci.

În general Societăţile de Microfinanţare, pe lângă microcredite, oferă şi consultanţă în completarea planului de afacere, a fluxului de numerar şi în pregătirea dosarului de credit. În spatele consultantului se află o echipă de specialişti din domenii precum contabilitate, management, promovare, care îl sprijină pe consultant în oferirea de soluţii concrete pentru realizarea obiectivelor societăţii creditate, pe tot parcursul derulării creditului.

Statisticile arată că anual 70% dintre beneficiarii microcreditelor se întorc la Societatea de Microfinanţare pentru a solicita un nou credit ceea ce demonstrează satisfacţia lor şi încrederea în serviciile pe care le-au primit. Acest fapt mai arată şi că majoritatea afacerilor finanţate sunt afaceri de succes.

Conform unui studiu realizat recent de Eurom, judeţul Bihor se află pe primul loc, alături de Bucureşti, cu cele mai multe Societăţi de Microfinanţare.

Una dintre cele mai vechi societăţi de acest gen din Bihor, care oferă credite micilor întreprinzători, este ROMCOM. La început ROMCOM a oferit întreprinzătorilor din Bihor echipamente şi utilaje pentru producţie în diverse domenii de activitate precum şi posibilitatea de a participa la un schimb de experienţă cu alţi mici întreprinzători din Elveţia, în special agricultori, urmând ca ulterior să dezvolte activitatea de creditare.

În perioada 1992-2009, ROMCOM a finanţat peste 1.100 proiecte de afaceri, în valoare totală de peste 18 milioane CHF, prin care s-au creat şi susţinut peste 6.000 de locuri de muncă. Creditele ROMCOM sunt acordate prin intermediul Societăţii de Microfinanţare IFN ROMCOM SA, din fonduri alocate de Christliche Ostmission, Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare, HOPE International, COOPEST SA şi Oikocredit.

Dacă citeşti acest articol şi ai o afacere sau o idee de afacere pe care ai vrea să o dezvolţi, apelează cu încredere la serviciile oferite de ROMCOM.

Ne poţi găsi la adresa următoare: Str. Sf. Ladislau nr. 7 Oradea, la nr. de telefon: 0259 479 793, sau pe e-mail la office@romcom.ro

ROMCOM

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus