Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Finanţarea nebancară – o alternativă la rigiditatea băncilor

By on 13 August 2010 in Credite IMM

Rigiditatea băncilor în acordarea de împrumuturi pentru IMM-uri şi afaceri start-up, combinată cu deciza guvernului de a alege o politică fiscală de austeritate, împing afacerile mici spre o lipsă acută de lichidităţi, nu doar la noi în România, ci şi în alte economii mult mai robuste.

Cred că aici este rolul societăţilor financiare nebancare, de a identifica acele mici afaceri, care au potential de dezvoltare şi care printr-o infuzie de lichidităţi nu şi-ar prelungi agonia, ci ar reveni pe linia de plutire. E greu să faci acest lucru când eşti doar un broker de credite, şi ofiţerii de credit sunt interesaţi doar de comisionul încasat pentru fiecare dosar şi prea putin le pasă (din motive obiective, poate) de reuşita afacerii care o finanţează.

Probabil, un parteneriat între o firmă de consultanţă şi o instituţie de finanţare nebancară ar da mai multe rezultate pe termen lung, atât pentru consultant, finanţator şi IMM, cât şi pentru economia ţării respective.

Dorin Pantea

Despre autor

Despre autor: Dorin este consultant credite şi responsabil pentru promovarea creditelor ROMCOM prin intermediul birourilor ROMCOM din ţară. S-a alăturat echipei ROMCOM în 2007. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus