Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Finanţarea nerambursabilă pentru microîntreprinderi din zone urbane poate ajunge la 100% prin POR 4.3

Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional a decis, la intalnirea desfasurata in perioada 19-20 mai 2010, ca proiectele depuse spre finantare in cadrul Domeniului Major de Interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, sa beneficieze de finantare nerambursabila de 100% a cheltuielilor eligibile, in limita a 200.000 Euro.

In consecinta, beneficiarii nu vor mai trebui sa participe cu cofinantare la cheltuielile eligibile, urmând a asigura numai cheltuielile neeligibile ale proiectului. Decizia a fost luata in contextul procesului de simplificare a accesarii fondurilor structurale si a crizei economico-financiare.

Tot ca modalitate de a ajuta microintrepriderile in procesul de accesare a fondurilor europene, s-a luat decizia flexibilizarii conditiei de eligibilitate referitoare la profitul din exploatare prin acceptarea profitului inregistrat in ultimul an drept conditie suficienta.

Decizia privind finantarea pentru microintreprinderi va intra in vigoare numai dupa modificarea schemei de ajutor de stat, dupa primirea unui aviz pozitiv de la Consiliul Concurentei, precum si dupa modificarea ordinului de cheltuieli eligibile si a ghidului solicitantului.

Citeste aici texul intreg al comunicatului CMPOR.

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus