Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Finanţare nerambursabilă pentru firme organizatoare de evenimente

By on 25 February 2011 in Finanțări nerambursabile

Chiar dacă criza economică a afectat multe sectoare ale economiei, piaţa serviciilor de organizare de evenimente este în continuă creştere. Specialiştii în domeniu susţin că în 2010 cererile pentru aceste servicii au venit atât din rândul companiilor cât şi din partea persoanelor fizice. Fie că este vorba de conferinţe, congrese, concerte sau alte tipuri de evenimente, clienţii doresc întotdeauna servicii de calitate. În acest context, posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile pentru investiţii în echipamente reprezintă o oportunitate, în special pentru cei care doresc să intre pe piaţa organizării de evenimente.

Prin Măsura 312 – “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” din cadrul FEADR se pot accesa fonduri nerambursabile în valoare de maxim 200.000 Euro pentru achiziţionarea de echipamente necesare desfăşurării activităţii. Procentul finanţării nerambursabile este de maxim 70%. Cu ajutorul acestor fonduri puteţi să vă dotaţi societatea cu sisteme de prelucrare a înregistrărilor, echipamente audiovizuale necesare organizării evenimentelor, precum şi alte dotări specifice activităţii.

Prin aceeaşi măsură puteţi de asemenea accesa fonduri nerambursabile pentru activităţi asemănătoare precum:

  • activităţi de producţie şi post-producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune;
  • activităţi de realizare a înregistrărilor audio;
  • activităţi de editare muzicală.

Pentru a beneficia de fonduri nerambursabile pentru tipurile de activităţi menţionate mai sus, potenţialii beneficiari trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

  • înfiinţarea unei micro-întreprinderi (SRL sau întreprindere individuală) în mediul rural;
  • structură de conducere cu asociat unic bărbat sub 40 de ani sau femeie indiferent de vârstă;
  • crearea de locuri de muncă;
  • capacitate de cofinanţare (30%) care se dovedeşte print-o scrisoare de confort emisă de o bancă sau un IFN sau printr-un extras de cont.

Pentru mai multe informaţii cu privire la obţinerea de finanţare pentru activităţile menţionare, puteţi să ne contactaţi prin email la ligia.petan@romcom.ro sau telefon 0740-010908.

Ligia Petan

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus