Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri europene pentru fabricarea de mobilă

By on 27 March 2012 in Finanțări nerambursabile

Fabricarea mobilierului este o ramură de tradiție a industriei românești. Bazată pe un fond forestier diversificat şi pe o îndelungată experienţă în domeniu, industria lemnului din România s-a dezvoltat şi s-a restructurat continuu.

După anul 1990, numeroşi producători autohtoni de mobilă au intrat într-un proces complex de modernizare, ce continuă şi în prezent. De asemenea, după anul 1990 au luat fiinţă numeroase întreprinderi noi, independente, având activităţi de producţie şi de comercializare în domeniul produselor finite din lemn, care aduc un aport însemnat în realizările obţinute de acest sector industrial, an de an.

Nu este de neglijat nici faptul că, forţa de muncă folosită în industria fabricării mobilierului este calificată, reuşind să modeleze lemnul în produse complexe şi elegante, care reuşesc să dea satisfacţie deplină atât consumatorilor interni, cât şi celor din afara graniţelor. Principalele sortimente de mobilă produse în România acoperă aproape toată gama de mobilier pentru amenajarea locuinţelor (dormitoare, dressinguri, sufragerii, livinguri, bucătării, mobilier tapiţat, scaune de diferite tipuri şi în diferite stiluri etc), a birourilor, a spaţiilor comerciale şi social-culturale, a pensiunilor şi hotelurilor, a caselor de vacanţă etc.

În ceea ce privește piața de desfacere, nu ne este străin faptul că, mobilierul românesc se bucură de o mare apreciere în spațiul comunitar, exporturile, în acest sens, având un real succes!

În acest context, producătorii de mobilier pot beneficia de un ajutor real: FONDURILE EUROPENE!

În prezent se desfașoară sesiunea de scriere si depunere de proiecte prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, derulată prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Operațiunea 1.1.1.A2 – SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 1.065.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar este necesar să fie îndeplinite următoarele condiții:

  • Societatea a funcționat anul 2011 integral;
  • Societatea a avut profit în anul 2011;
  • Societatea a avut în anul 2011 cel puțin între 10 și 49 angajați.

Procentul finanțării nerambursabile poate atinge limita maximă de 70% în cazul întreprinderilor mici si 60% în cazul întreprinderilor mijlocii. De asemenea, suma maximă nerambursabilă este de 1.065.000 LEI( aproximativ 250.000 euro).

Dintre codurile CAEN acceptate, se încadrează, întreaga diviziune 31. Coduri CAEN posibile: 3100, 3101, 3102, 3103, 3109.

În ceea ce privesc cheltuielile eligibile, amintim următoarele:

  • Cheltuieli pentru achiziția de teren (în limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului);
  • Cheltuieli pentru clădiri și instalații aferente construcțiilor (50% din totalul achizițiilor);
  • Cheltuieli pentru achiziția de bunuri din categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar (imobilizări corporale)- achiziţia de instalaţii şi echipamente– cu excepția leasingului;
  • Cheltuieli pentru achiziția de imobilizări necorporale – cu excepția leasingului;
  • Cheltuieli privind achiziția de servicii de consultanță;
  • Instruire specializată pentru personalul operativ (în cazul achizițiilor de tehnologie / echipamente /software).

Nu ratați această oportunitate pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră! Fondurile europene pot fi un real ajutor, o investiție în viitor!

Pentru mai multe detalii despre POS CCE, Operaţiunea 1.1.1.A2 – Sprijin financiar cu valoarea de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii, pentru verificarea eligibilității și pentru pregătirea cererii de finanțare, vă așteptăm să ne contactați la tel.: 0356-462.054 și 0756-020.651 sau pe adresa de e-mail: roxana.david@romcom.ro

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus