Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri nerambursabile pentru confecții metalice

În perioada 1 – 31 August 2012 se vor putea depune proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru activități de producție și prelucrare metale. Intre tipurile de cheltuieli eligibile încadrează construcția și/sau modernizarea spațiului de producție, dotarea acestuia cu utilaje de producție și cheltuielile cu proiectarea și consultanța. Suma maximă nerambursabilă disponibilă pentru un proiect este de 200.000 EUR dar nu mai mult de 85% din valoarea totală (fără TVA) a proiectului.

Aceste fonduri fiind disponibile prin programul FEADR – Măsura 312, ca și condiție esențială de eligibilitate pentru acest program – investiția trebuie să fie efectuată de o microîntreprindere (sau o persoană fizică care se angajează să se autorizeze sub o formă juridică dacă se aprobă proiectul) în mediul rural. Pentru teren/spațiu se acceptă atât proprietatea personală cât și alte forme de folosință (chirie, concesiune, comodat, etc.).

Dintre activitățile de prelucrare a metalelor și a confecțiilor metalice eligibile pentru această finanțare amintim:
–    Fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice (CAEN 2511)
–    Fabricarea de uşi şi ferestre din metal (CAEN 2512)
–    Tragere la rece a barelor (CAEN 2431)
–    Laminare la rece a benzilor înguste (CAEN 2432)
–    Producţia de profile obţinute la rece (CAEN 2433)
–    Tratarea și acoperirea metalelor (CAEN 2561)
–    Operaţiuni de mecanică generală (CAEN 2562)
–    Fabricarea articolelor de feronerie (CAEN 2572)
–    Fabricarea uneltelor (CAEN 2573)
–    Fabricarea altor produse prelucrate din metal (CAEN 2591 – 2599)

Pentru pregătirea unui proiect trebuie definitivați următorii pași: stabilirea locației de amplasare a investiției (în mediul rural), stabilirea și verificarea eligibilității domeniului de activitate și definitivarea investiției (construcție/modernizare și/sau utilaje necesare).

ROMCOM vă poate ajuta în verificarea eligibilității, pregătirea proiectului și implementarea acestuia după semnarea contractului de finanțare. În acest sens sau pentru a obține mai multe detalii sunteți invitați să ne contactați prin telefon: 0259-479.793, sau e-mail: cristi.jugariu@romcom.ro

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus