Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri nerambursabile pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte

By on 13 March 2012 in Finanțări nerambursabile

Industria fabricării de articole de îmbrăcăminte din Romania reprezintă o ramură a industriei cu o veche tradiție în țara noastră, având o rentabilitate ridicată în cadrul industriei ușoare. Datorită renumelui bun produsele româneşti au fost și sunt prezente în foarte multe ţări din lume.

Cu toții recunoaștem preocuparea românilor în ceea ce privesc articolele de îmbrăcăminte, dar conform studiilor recente, aceștia plătesc cu aproximativ 5% mai mult pentru produse similare din alte țări ale Uniunii Europene.

În acest context, consider că ar trebui încurajată industria fabricării de articole de îmbrăcăminte din țara noastră, brand-urile românești având ocazia de a deveni din ce în ce mai competitive.

În acest scop, fondurile europene reprezintă o mare oportunitate! Acestea se adresează și fabricilor de îmbrăcăminte din țara noastră, ce au ca și Cod Caen de activitate – 1413 și produc articole de îmbrăcăminte precum: paltoane, pardesiuri, cape, mantale, jachete, costume, compleuri, pantaloni și altele.

În prezent se desfășoară sesiunea de depunere de proiecte prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, derulată prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Operațiunea 1.1.1.A2 – SPRIJIN FINANCIAR ÎN VALOARE DE PÂNĂ LA 1.065.000 LEI ACORDAT PENTRU INVESTIŢII ÎN ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII.

Condiții de eligibilitate pretinse sunt următoarele:

  • Societatea a funcționat anul 2011 integral;
  • Societatea a avut profit în anul 2011;
  • Societatea a avut în anul 2011 cel puțin între 10 și 49 angajați.

Finanțarea nerambursabilă poate acoperi până la 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului în funcție de dimensiunea întreprinderii solicitante (mică sau mijlocie), iar suma maximă nerambursabilă poate merge până la 1.065.000 RON.

Dintre cheltuielile eligibile în cadrul unui proiect amintim:

  • Cheltuieli pentru achiziția de teren (în limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului);
  • Cheltuieli pentru clădiri și instalații aferente construcțiilor (50% din totalul achizițiilor);
  • Cheltuieli pentru achiziția de bunuri din categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar (imobilizări corporale);
  • Cheltuieli pentru achiziția de imobilizări necorporale – cu excepția leasingului;
  • Cheltuieli privind achiziția de servicii de consultanță;
  • Instruire specializată pentru personalul operativ (în cazul achizițiilor de tehnologie / echipamente /software).

Posibilitatea accesării fondurilor europene este o șansă reală pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră! Nu o ratați!

Pentru mai multe detalii despre POS CCE, Operaţiunea 1.1.1.A2 – Sprijin financiar cu valoarea de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii, pentru verificarea eligibilității și pentru pregătirea cererii de finanțare, vă așteptăm să ne contactați la tel.: 0356-462.054 și 0756-020.651 sau pe adresa de e-mail: roxana.david@romcom.ro

Roxana David

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus