Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri nerambursabile pentru modernizare, diversificare și extindere

By on 12 January 2012 in Finanțări nerambursabile

Până la sfârșitul lunii Mai se pot depune cereri de finanțare pentru modernizarea întreprinderii, diversificarea producției unui amplasament existent, extinderea unei unități existente pentru creșterea capacității de producție, creearea unei noi unități de producție, achiziția de bunuri intangibile (software, brevete, licente, etc.).

Această finanțare se va derula prin POS CCE, Operaţiunea 1.1.1.A2 – Sprijin financiar cu valoarea de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii.

Finanțarea nerambursabilă va acoperi între 50% și 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului în funcție de regiunea geografică în care va fi amplasat proiectul și în funcție de dimensiunea întreprinderii solicitante (mică sau mijlocie).

Se poate obține finanțare pentru utilaje, pentru construcție dacă aceasta se echipează cu utilaje și pentru teren dacă pe acesta se va amplasa o construcție care să fie dotată cu utilaje. Atât terenul cât și construcția nu trebuie să depășească anumite limite în totalul finanțării nerambursabile.

Ca și condiții esențiale pentru obținerea finanțării enumerăm câteva:

  • Firma solicitantă și activitatea economică pentru care se solicită finanțarea să fie eligibile
  • Firma solicitantă trebuie să fi înregistrat profit sau profit operațional în 2011
  • Firma solicitantă trebuie să se angajeze la o creștere mai mare de 1% a cifrei de afaceri pentru primii 3 ani post-implementare

Poate părea utopic îndemnul de a moderniza, diversifica sau extinde o activitate de producție în condițiile economice actuale, dar considerând că:

  1. Primii 3 ani de la instalarea crizei economice au fost ani de reașezare a piețelor și de o revenire la normalitate
  2. S-ar putea ca această finanțare să fie ultima posibilitate pentru firmele din mediul urban de a obține fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii în următorii 3-5 ani

Cred că este o oportunitate care trebuie să fie luată în considerare de fiecare IMM care se respectă, care își respectă clienții și mediul pentru care in prezent crează bunăstare.

Pentru mai multe detalii despre POS CCE, Operaţiunea 1.1.1.A2 – Sprijin financiar cu valoarea de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii, pentru verificarea eligibilității și pentru pregătirea cererii de finanțare, vă așteptăm să ne contactați la tel. 0259 479 793 sau pe e-mail: cristi.jugariu@romcom.ro

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus