Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri nerambursabile pentru producție prefabricate din beton și ipsos

By on 8 August 2012 in Finanțări nerambursabile

Luna august trebuia să debuteze cu lansarea unei sesiuni de depunere proiecte în cadrul Măsurii 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi, din anumite motive sesiunea s-a amânat pentru luna septembrie, mai precis 3 – 28 septembrie 2012.

Micro-întreprinderile care au ca şi obiect principal de activitate Cod CAEN 2361 – Fabricarea produselor pentru construcţii şi Cod CAEN 2362 – Fabricarea produselor din ipsos pentru construcţii intră în categoria microîntreprinderilor din domeniul producţiei.

Aceste obiecte de activitate includ:

  • Fabricarea articolelor prefabricate din beton, ciment sau piatră artificială pentru construcţii: dale, pietre de pavaj, cărămizi, borduri, foi, panouri, ţevi, stâlpi
  • Fabricarea de componente structurale prefabricate din ciment, beton sau piatră artificială pentru clădiri şi construcţii industriale.
  • Fabricarea de produse pe bază de ipsos pentru construcţii: plăci, foi şi alte elemente arhitecturale.

Micro-întreprinderile care au ca şi obiect de activitate codurile CAEN 2361 si 2362 şi sunt înființate în anul depunerii cererii de finanţare, sau sunt înființate cu cel mult 3 ani dar să nu fi avut activitate în această perioadă sunt încadrate în categoria micro-întreprinderilor din domeniul producţie şi primesc punctajul de 20 de puncte aferent firmelor nou înfiinţate.

Pe aceste coduri CAEN se pot face investiţii atât în achiziţionarea utilajelor şi echipamentelor de producere a prefabricatelor din beton şi ipsos cât şi investiţii în realizarea construcţiilor necesare producției de prefabricate din beton şi ipsos.

De asemenea dacă se realizează investiţii în construirea de spaţii pentru producţie prefabricate din beton și ipsos atunci se poate opta şi pentru achiziţionarea de echipamente pentru producerea de energie regenerabilă (panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, etc.), prin realizarea de investiţii în achiziţionarea de echipamente pentru producerea de energie regenerabilă se va obţine un punctaj, maximum 5 puncte, calculat proporţional în funcţie de valoarea echipamentelor pentru producerea de energie regenerabilă şi totalul investiţiei din proiect.

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus