Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Investiții în agricultura prin PNDR – ultimele noutăți

Masura tineri fermieri

În data de 6 iulie 2014, AFIR a anunțat deschiderea a înca 4 noi linii de finanțare:

Pentru fiecare din aceste linii de finanțare s-a publicat Ghidul Solicitantului – varianta finala împreună cu documentele aferente fiecărei submăsuri.

Pragul minim

Pragul minim de selecție pentru luna iulie începe de această dată de la 70 puncte pentru toate cele 4 submăsuri urmând să scadă treptat până la termenul limită de 30 Octombrie 2015. În cazul în care bugetul aferent unei submăsuri se epuizează înainte de această data, atunci linia de finanțare respectivă se încheie la finalul lunii respective.

Pentru submăsura 4.1 respectiv submăsura 6.1, pragul de selecție pentru luna iulie este de 55 puncte. Pe măsură ce pragul de selecție scade, numărul de proiecte depuse pentru finanțare crește. Ne așteptăm ca bugetele să se epuizeze în luna septembrie, lună în care majoritatea fermelor fie zootehnice, fie agricole se încadrează ca punctaj.

Documente necesare

Dacă doriți să depuneți o cerere de finanțare, pentru o primă întâlnire ar trebui să pregătiți următoarele documente și informații:

  • copie CUI
  • copie certificat constatator de informare emis de ORC
  • copie bilanț 2014 și 2013
  • o listă cu investițiile pe care doriți să realizați și prețuri estimative
  • adeverință și prinscreen APIA și/sau extras din registrul animalelor de la DSVSA.

Pe baza acestor documente și informații putem să calculăm punctajul proiectului dvs. și să discutăm concret cu privire la proiectul dvs și care sunt pașii care trebuie să îi urmați pentru un proiect de succes.

Haideți să discutăm

Sperăm că informațiile găsite aici vă sunt de folos. Dacă vă interesează să profitați de anumite programe de finanțare sau pur și simplu să vedeți ce posibilități aveti, vă rugăm să ne contactați.

Tags:

Emanuel Cadar

Despre autor

Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus