Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Noi oportunități de finanţare nerambursabilă pentru tineri întreprinzători

În curând se vor lansa înscrierile în cadrul Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, program al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM).

Acest program este o oportunitate interesantă pentru tineri întreprinzători care debutează în domeniul afacerilor, cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au fost acționari sau asociați ai unei întreprinderi.

Care este obiectivul programului?

Obiectivul programului este stimularea înființării de noi microîntreprinderi, creșterea șanselor de accesare a surselor de finanțare și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul sprijinirii lor în demararea afacerilor proprii.

Microîntreprinderea trebuie să respecte următoarele criterii de eligibilitate:

Să fie înființată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanți asociați. Microîntreprinderea poate să aibă cel mult 5 grupe de activități CAEN, din care sunt excluse următoarele activități: intermedieri financiare și asigurări, activități de jocuri de noroc, tranzacții imobiliare, producție sau comercializare de armament, muniții, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, precum și activitățile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

O altă condiție obligatorie este angajarea a cel puțin 2 salariați de la momentul obținerii facilităților de finanțare și reinvestirea a cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

Care sunt beneficiile acestui Program?

  • 50% din cheltuielile eligibile vor fi acoperite de alocații financiare nerambursabile, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 euro;
  • Pentru 4 salariați se acordă scutiri la plata contribuțiilor sociale;
  • Obținerea de garanții de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul FNGCIMM (Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru IMM).

Programul nu s-a lansat încă oficial, dar vă vom informa despre noutăți. Dacă doriți să beneficiați de acest program, contactați-ne prin email la johanna.kulcsar@romcom.ro sau telefonic la 0753-148.411.

Johanna Szűcs Kulcsár

Despre autor

Despre autor: Johanna s-a alăturat echipei ROMCOM din Oradea în octombrie 2012. A absolvit studii de management la Universitatea Emanuel din Oradea şi lucrează la departamentul de consultanţă – finanţări nerambursabile cu fonduri europene şi proiecte de cercetare. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus