Soluții de dezvoltare pentru afaceri

OI IMM: Informare privind termenele de înregistrare, evaluare şi selecţie a proiectelor în cadrul Axei 1, POSCCE

AM POSCCE a aprobat pe data de 01 Martie 2012 termenele de înregistrare, evaluare şi selecţie a proiectelor depuse pentru sprijin financiar nerambursabil în cadrul operaţiunilor gestionate pe Axa Prioritară 1.

Dacă în anii trecuţi termenele erau oarecum incerte, acestea sunt clar definite acum, conform comunicatului de presă a OI IMM:

  1. Pentru generarea codului SMIS al proiectelor depuse – 30 de zile de la data inchiderii Apelului de proiecte.
  2. Pentru evaluarea administrativa si a eligibilitatii – 37 de zile de la data generarii codului SMIS
  3. Pentru evaluarea tehnica si financiara – 90 de zile de la data scrisorii de aprobare administrativa si a eligibilitatii

Totuşi, comunicatul de presă punctează că termenele precizate mai sus se suspendă pe perioada necesară depunerii răspunsului la eventuale clarificări solicitate de OI IMM.

Una peste alta este bine că Autorităţile de Management fac paşi în ceea ce se numeşte managementul aşteptărilor solicitanţilor de finanţare nerambursabilă. Acum sperăm ca AM POSCCE să şi livreze ceea ce şi-a asumat prin prezenta hotărâre.

În acest context, reamintim că până la sfârşitul lunii Mai, IMM-urile încă mai pot depune cereri de finanţare în cadrul Operaţiunea 1.1.1.A2 – Sprijin financiar cu valoarea de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii.

Stefan Pastia

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus