Soluții de dezvoltare pentru afaceri

OPTICALL DISTRIB – vezi mai bine cu un credit de la ROMCOM

By on 23 March 2017 in Credite IMM

Andrei Căliman, administratorul societății Opticall Distrib SRL a început activitatea în domeniul opticii medicale în anul 2006 când s-a angajat ca și distribuitor de lentile și ochelari pe raza județului Mureș. În 2008 a înființat SC Opticall Distrib SRL tot pentru distribuție de produse specifice domeniului de optică.

OPTICALL DISTRIB

Deschidere magazin de specialitate

În 2015 Dl Căliman a deschis un magazin de specialitate în Târgu Mureș cu vânzare directă de ochelari de vedere și servicii de montare a lentilelor în rame. A ales ca spațiu de prezentare pentru magazin un cartier de blocuri și case în care nu erau magazine concurente de optică, considerând că este locul potrivit pentru a oferi servicii de specialitate într-o piață în care există cerere însă nu era ofertă în zonă, cel mai apropiat magazin concurent fiind la aproximativ 2 km.

Investiții

Inițial, procesul de montare a lentilelor s-a realizat contra cost în colaborare cu alte societăți de profil. Pentru a evita costul plătit colaboratorilor pentru prelucrare precum și timpul pierdut cu transportul și termenul de realizare a lucrării, Dl Căliman a decis să achiziționeze un polizor automat pentru șlefuirea lentilelor. Astfel magazinul ar fi putut să ofere servicii complete, de la diagnosticare prin folosirea dioptronului până la prelucrarea lentilelor cu ajutorul polizorului și integrarea acestora în rame.

Credit

Prima dată Dl Caliman a aplicat la banca pentru un credit, insă răspunsul primit a fost unul negativ. După scurt timp a aflat de ROMCOM prin intermediul internetului, a aplicat pentru un credit și a primit banii necesari pentru investiție în doar câteva zile.

Creditul ROMCOM a fost utilizat pentru achiziționarea polizorului, concomitent cu angajarea unei persoane full-time pentru vânzări și extinderea spațiului magazinului de la 50 m² la 80 m². Astfel, cu echipamentele achiziționate din creditul de la ROMCOM, societatea Opticall Distrib poate oferi clienților un serviciu complet în domeniul opticii medicale.

Mai mult, sfârșitul anului 2016 și începutul anului 2017 au adus o creștere considerabilă a cifrei de afaceri și a profitului față de anul anterior datorită accesului la finanțare și a administrării bune a afacerii.

Vrem să scriem și povestea ta

Ne bucurăm cand avem șansa să scriem despre succesul clienților noștri. Fie că începi o afacere noua, fie vrei să îți duci activitatea la urmatorul nivel, ne-am bucura să îți facilitam asta printr-un credit ROMCOM. Vino să discutăm.

Tags:

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus