Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Organizaţii deschise spre învăţare / Abilităţile sociale

By on 21 April 2010 in Training

Companiile moderne se autodefinesc ca organizaţii deschise spre învăţare. Însă doar câteva dintre ele întrunesc cele cinci criterii obligatorii. Companiile care împlinesc aceste criterii obţin un succes aproape automat. Cel de al patrulea criteriu în a deveni o organizaţie deschisă spre învăţare îl reprezintă abilităţile sociale.

În fiecare ofertă de muncă se cer abilităţi sociale deosebite. De ce? Ce reprezintă de fapt aceste abilităţi sociale? Cum le putem măsura? Cum ne afectează companiile?

Realizez acum că în domeniul consultanţei este o mare cerere şi nevoie de abilităţi sociale. Nu este nici o diferenţă între organizaţiile profit şi cele non-profit. În unele companii este o enormă agitaţie provocată de cei din interior. Se consumă multă energie datorită divergenţelor interne. Echipele nu pot lucra repede. Efortul lor este slăbit şi au mai puţină energie pentru a realiza sarcinile esenţiale.

Companiile de succes lucrează într-un mod diferit. Într-un mod mai bun, superior. Şi acest lucru nu are loc accidental. Este rezultatul unei dezvoltări intenţionate. Binecunoscutul specialist în dezvoltarea companiilor, Michael Hammer, a realizat în mod neaşteptat, după zeci de ani de muncă intensivă că uităm de fiinţa umană în procesele noastre. Până acum acesta a fost o greşeală fatală. Din fericire am putut-o descoperi. Răspunsul acestei probleme îl reprezintă aptitudinile sociale. Oamenii cu responsabilităţi trebuie să înveţe din nou cum să se comporte normal cu cei din jur. Ce înseamnă normal? Normal înseamnă deschis, onest, direct, înţelegător, binevoitor şi cu mai mult respect pentru celălalt. Normal mai înseamnă acceptarea criticilor. Nu este normal să fii supersensibil precum o mimoză. Normalul este rezultatul unei dezvoltări personale autodidacte.

Persoanele care au abilităţi sociale deosebite, se privesc cu regularitate în oglindă pentru a se autoanaliza într-un mod critic. Sunt gata să lucreze la personalitatea lor, sunt gata să se schimbe sau să fie schimbaţi. Haideţi să profităm din plin de acest lucru!

ROMCOM

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus