Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Organizaţii deschise spre învăţare / Dezvoltarea şi comunicarea viziunii

By on 18 March 2010 in Training

Companiile moderne se autodefinesc ca organizaţii deschise spre învăţare. Însă doar câteva dintre ele întrunesc cele cinci criterii obligatorii. Companiile care împlinesc aceste criterii obţin un succes aproape imediat. Cel de-al doilea criteriu vital pentru a deveni o organizaţie deschisă spre învăţare este dezvoltarea şi comunicarea viziunii. În realitate, acest criteriu reprezintă de prea multe ori doar o muncă teoretică a managerului, fără a ajunge să fie pusă cu adevărat în practică. Comunicarea cu părţile implicate indirect în definirea viziunii este insuficientă, neconvingătoare şi de multe ori inexistentă.

Cele mai multe viziuni se dezvoltă în urma unei probleme grave ce necesită o soluţie urgentă. Ne vom îndrepta din nou spre Biblie pentru exemple de viziuni credibile şi practicabile. Oamenii chemaţi de Dumnezeu simt durerea şi neliniştea căutării unei soluţii. Ei devin tăcuţi şi transformă dialogul cu Dumnezeu într-o întâlnire în care cer drepturi şi promisiuni. Acesta este momentul în care încep să facă ceva în dezvoltarea viziunii. Ei caută parteneri motivaţi care doresc să dezvolte cu ajutorul unui plan concret, viziunea primită. Apoi comunică viziunea şi astfel atrag mai mulţi conlucrători. Le explică nevoile şi ideile, iar ulterior implementează planul împreună. Problemele ivite pe parcurs se rezolvă imediat dacă cei implicaţi îşi concentrează forţele asupra viziunii. În final, când ţinta este atinsă, se face o revizuire a viziunii.

De asemenea, noi, antreprenorii moderni în practica de afaceri, nu ezităm să implementăm aceiaşi paşi, urmând acest model. Merită cu siguranţă! Ca rezultat, experimentăm mai puţine perioade încărcate şi stresante, avem angajaţi motivaţi, o comunicare deschisă şi plină de încredere, mai puţine neînţelegeri, mai puţine pierderi, rezultate frumoase şi o relaţie mai apropriată cu oamenii din jur. Aceste lucruri ne împlinesc aşteptările şi ne pregătesc pentru următoarele provocări. Am mai făcut astfel încă un pas spre a deveni o organizaţie deschisă spre învăţare.

ROMCOM

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus