Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Organizaţii deschise spre învăţare / Sănătatea minţii şi a spiritului

By on 25 March 2010 in Training

Companiile moderne se autodefinesc ca organizaţii deschise spre învăţare. Însă doar câteva dintre ele întrunesc cele cinci criterii obligatorii. Companiile care împlinesc aceste criterii obţin un succes aproape automat. Cel de al treilea criteriu în a deveni o organizaţie deschisă spre învăţare este sănătatea minţii şi a spiritului. Este important să se ia decizii corecte, într-un mod rapid şi eficient. Să faci acest lucru zilnic şi într-un mediu schimbător nu este un lucru uşor. Pericolul este să oboseşti prea devreme şi să devii confuz într-o situaţie riscantă. Managerii au nevoie să participe la un program de instruire pentru a fi pregătiţi să facă faţă stresului zilnic.

Vom lua exemplul unei ţesături pentru a înţelege mai bine ce înseamnă un program de instruire de succes. Un material rezistent este făcut prin îmbinarea sistematică a firelor şi umplerea golurilor. Într-un mod similar se creează sănătatea spirituală. Orice deviere devine o ameninţare pentru conştiinţă. Am fost creaţi cu o conştiinţă ca să analizăm, să medităm şi să schimbăm situaţiile. Prin acesta se reflectă creativitatea noastră. Vom crea lucruri noi. Iar pentru a obţine diversitate avem nevoie de forţă, curaj şi timp. Mereu găsim scuze pentru a lăsa lucrurile aşa cum sunt, deoarece ne este frică de ceea ce nu cunoaştem. Pentru a ne dezvolta aptitudinile nu putem doar să vorbim despre opţiunile avute, ci trebuie să începem să le implementăm şi să le realizăm. Acest lucru ne va ajuta să ne formăm un obicei, să lucrăm profesionist şi astfel vom experimenta succesul.

Nu putem uita însă de conştiinţă. Este un lucru înţelept să te aliniezi principiilor divine în dezvoltarea sănătăţii minţii şi spiritului tău. Desigur că îţi asumi nişte riscuri încercând să acţionezi după principiile divine. De multe ori însă, înţelegem cât de benefice sunt acestea doar uitându-ne înapoi la situaţiile prin care am trecut. Dacă privim în Sfânta Scriptură putem observa că oameni precum Moise sau David şi chiar apostolul Pavel au cunoscut succesul doar trecând prin situaţii de învăţare foarte dure. Însă şi ei au avut slăbiciunile lor, ceea ce este uman. Urmarea principiilor divine însă, i-a dus la împlinirea obiectivelor. Sunt multe motive pentru care putem să ignorăm principiile divine, având încredere în lucrurile pe care le cunoaştem şi în priceperea noastră. Un program de dezvoltare spirituală este provocator, însă va duce la o profunzime şi o normalitate spirituală în afacerile noastre.

ROMCOM

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus