Soluții de dezvoltare pentru afaceri

POR 2.1: Termen de lansare programul pentru MICROÎNTREPRINDERI

În cadrul întalnirii dedicate Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 ce a avut loc în data de 2 martie 2016, la București, a fost aprobată o nouă decizie referitoare la prioritatea de investitii POR 2.1 – apelul de proiecte POR 2.1 A – Microîntreprinderi.

Programul operational regional 2014-2020

Contribuție financiară obligatorie

Decizia aprobată face referire la introducerea unei contributii financiare obligatorii a beneficiarilor de 10% din cheltuielile eligibile. Conform acestor noi informații, rata de ajutorului nerambursabil nu va mai fi 100% ci maxim 90%, diferența de 10% fiind contribuție proprie a fiecărui beneficiar.

Dată de lansare

In perioada imediat urmatoare, 28 martie – 1 aprilie 2016, se estimează lansarea priorității de investiții 2.1 / apelul de proiecte 2.1 A – Microîntreprinderi. (sursa: adrvest.ro).

MySIMS

De asemenea, din data de 8 martie 2016 a început perioada de testare a aplicației MySMIS care se dorește a fi platforma de comunicare între Autoritatea de Management și beneficiar (depunerea cererii de finanțare, comunicarea evaluării, derularea procedurilor de achiziții, decontarea cheltuielilor etc).

Programul rămâne cea mai bună soluție de finanțare pentru MICROÎNTREPRINDERILE care doresc realizarea de investiții în oraș. Întârzierea lansării acestui program oferă societăților timp suficient pentru finalizarea bilanțului pentru anul 2015 și pregătirea unui proiect.

95,5% din buget

Menționam că se estimează că sesiunea din acest an va acoperi 95,5% din bugetul pentru toată perioada 2014-2020 pentru acest tip de investiții, o nouă sesiune probabil va mai fi la finalul perioadei cu sume mai mici rezultate din economii sau proiecte neimplementate.

Haideți să discutăm

Doriți să profitați de aceasta oportunitate? dacă da, trebuie doar să ne contactați.

Tags:

Emanuel Cadar

Despre autor

Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus