Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Prima sesiune în cadrul măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri – în anul 2011

Anul acesta vor fi două sesiuni de depunere proiecte în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri. Prima sesiune va avea loc în luna iulie 2011, proiectele vor putea fi depuse din 1 iulie până în 29 iulie ora 12:00.

Această sesiune nu vine cu noutăți, deși ne așteptam ca suma să crească de la 25.000 de euro la 40.000 de euro. Totuși încă mai sperăm că va crește suma, în acest sens s-a depus o cerere pentru creșterea sumei dar încă nu s-a primit vreun răspuns.

Documentele necesare întocmirii dosarului de finanțare au rămas la fel ca în ultima sesiune. Trebuie avut grijă să nu se fărâmițeze exploatațiile agricole, modul în care se poate face acest lucru este prin preluarea întregii suprafețe de teren agricol sau animale; iar dacă se preia doar o parte din terenuri și animale cel care cedează să nu se mai înregistreze la A.P.I.A. cu terenurile agricole sau la D.S.V. cu efectivul de animale.

În sesiunea din iulie aș avea următoarea recomandare pentru cei care doresc să depună proiecte în cadrul măsurii 112, si anume: să se înscrie într-o Cooperativa Agricolă pentru a obține 20 de puncte. Deși s-au aprobat proiecte și cu 0 puncte, anul acesta probabil se vor depune mai multe proiecte datorită speculațiilor cu privire la suma acordată.

Dacă doriți să profitați de această masură de finanțare, sau daca doriți mai multe informații, nu ezitați să ne contactați prin email pe pagina de contact sau telefonic la 0359-173300.

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus