Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020

By on 14 August 2014 in Finanțări nerambursabile
Programul Operațional Competitivitate poate fi considerat urmașul Axei Prioritare 2 “Competitivitate prin CDI” din POS CCE. Programul acționează prin indermediul a două Axe Prioritare – Cercetare, Dezvoltare, Inovare (CDI) și Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC).
Programul Operațional Competivitate este un program care are ca scop creșterea nivelului național de competivitate, în special prin cercetare, dezvoltare și inovare, dar și prin utilizarea unei infrastructuri care să aibă la bază tehnologia informației și a comunicațiilor.
Totodată, programul contribuie, în mod indirect, la îmbunătățirea unor domenii precum educație, sănătate și cultură, dar și la incluziune socială sau reducerea sărăciei. Pe parcursul perioadei 2014 – 2020, POC va beneficia de o finanțare de 1.329 milioane de euro prin FEDR.
Cine vor fi beneficiarii eligibili?
Beneficiarii sunt solicitanţii de drept public sau privat, dar în funcție de Acțiunea accesată se mai impun și anumite criterii.
Ce se va putea finanța prin acest program?
Direcțiile principale de investiții în CDI, prin POC 2014-2020 vizează:
  • stimularea  inovării la nivelul operatorilor economici prin creșterea cheltuielilor pentru CDI în sectorul privat,
  • sprijinirea infrastructurilor de CD și dezvoltarea centrelor de excelență, în conexiune cu centre de CDI în cadrul unor clustere existente sau în curs de formare
  • stimularea transferului tehnologic şi crearea de rețele și clustere pentru dezvoltarea de noi produse și servicii.
Care va fi procentul de cofinantare?
În cadrul Programului Operațional Competivitate, rata de cofinantare va fi estimativ 80%, finanțare care va fi atât de la Uniunea Europeană (85%), cât și de la Bugetul României  (15%).
Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați. Dacă vreți să fiți la curent cu ultimele noutăți cu privire la acest subiect vă recomandăm să vă abonați la newsletter-ul ROMCOM.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Corneliu Cadar

Despre autor

Despre autor: Corneliu s-a alăturat echipei ROMCOM din Oradea în iulie 2014. A absolvit Facultatea de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea şi lucrează la departamentul de consultanţă – finanţări nerambursabile cu fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus