Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Proiect schemă de minimis pentru încadrarea în muncă a absolvenților

Guvernul, prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism – departament aflat în subordinea Ministerului Economiei – pune în discuție publică un proiect de schemă de ajutor de minimis pentru subvenționarea cheltuielilor salariale complete pentru angajații noi absolvenți 2014 cu studii medii și superioare.

Obiectivul acestei măsuri îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale tinerilor absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ secundar şi terţiar în 2014, aflaţi în tranziţie de la şcoală la viaţa activă, prin învăţarea la locul de muncă şi subvenţionarea locurilor de muncă în vederea creşterii ratei de ocupare în rândul tinerilor.

Se propune subvenționarea completă a cheltuielilor salariale pentru maxim:

  • 900 lei/lună venit net pentru absolvent cu studii medii
  • 1300 lei/lună venit net pentru absolvent cu studii superioare

Perioada de subvenție este de minim 6 luni și maxim 12 luni. Angajatorul are obligația menţinerii posturilor subvenţionate după finalizarea perioadei de acordare a subvenţiei, pentru o durată cel puţin egală cu perioada de acordare a subvenţiei.

Numărul maxim de locuri de muncă nou create, subvenționate, de care poate beneficia o întreprindere va fi limitat astfel:

  • Microîntreprindere – maxim 3 locuri de muncă nou create
  • Întreprinderi mici – maxim 7 locuri de muncă nou create
  • Întreprinderi mijlocii – maxim 15 locuri de muncă nou create

Desigur, beneficiarul subvenției trebuie să îndeplinească câteva condiții ca să fie eligibil. De asemenea, subvenția se supune regulii cumului ajutorului de minimis pe o perioada de 3 ani consecutivi.

Deocamdată, aceasta este o propunere legislativă, iar forma finală ar putea fi semnificativ diferită. Pentru cei interesați de această posibilitate de finanțare, vă invităm să ne contactați sau să vă abonați la newsletter pentru a afla din timp când și în ce condiții va fi disponibilă.

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus