Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Raport evaluare FEADR 112 – Instalarea tinerilor fermieri – Sesiunea iunie 2012

În data de 4 martie 2013 s-a publicat pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit raportul de evaluare pentru sesiunea de cereri de proiecte derulată în perioada 1 iunie – 6 iulie 2012 pentru Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”.

Din totalul de 7.974 de proiecte depuse 6.406 au fost evaluate ca fiind eligibile, alte 1356 sunt neeligibile, iar 212 proiecte au fost retrase.

Proiectele eligibile depășesc cu mult bugetul total alocat măsurii, valoarea acestora fiind de 217,5 milioane de euro, în timp ce bugetul măsurii a fost stabilit la 120.886.096 euro. Prin urmare au șanse de aprobare doar proiectele care în urma evaluării au primit cel puțin 50 de puncte.

Solicitanții au posibilitatea de a depune contestații la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) unde a fost depus proiectul, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoare de la afișarea pe site a raportului de evaluare.

Încă nu avem informații oficiale despre lansarea măsurii 112 în 2013 dar dacă sunteți interesați de această măsură sau de alte linii de finanțare, sunteți invitați să vă abonați la newsletter-ul ROMCOM ca să fiți informați în timp util despre orice noutate.

Bertold Domokos

Despre autor

Despre autor: Bertold s-a alăturat echipei ROMCOM în august 2011, imediat după absolvirea facultății. Este consultant fonduri europene și lucrează în cadrul biroului din Oradea. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus