Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Și totuși, de ce?

Ne trezim de dimineață, alergăm la muncă, ne planificăm ziua, zilele, viața. Știm ce vrem să facem, pentru că ne-am propus obiective clare pe termen mediu și lung. Răspundem la telefoane, e-mail-uri, faxuri, alergăm de la o întâlnire la alta, totul cu un anumit scop sau interes. Vrem să realizăm ceva în viață, vrem un trai mai bun pentru noi și familia noastră. Dar când ajungem la bunăstare și nu mai avem grija zilei de mâine, când avem ce pune pe masă și asta începe să devină vizibil și pe trup, atunci pentru ce continuăm acest iureș, această goană?

Cred că dincolo de nevoile imediate, fizice, fiecare om are și nevoi spirituale, cum ar fi nevoia de semnificație sau nevoia de a avea un nume în societate. Profesional aceasta s-a tradus în carieră, alții i-au spus mai tehnic curriculum sau experiență. Ne găsim semnificația în te miri ce lucruri mărunte sau uneori în chestii grandioase. Semnificația până la urmă e dată de valorile societății în care orbităm zi de zi.

Totuși oricât de bine ne-am planifica viața, afacerea, sau alte domenii și aspecte ale vieții, sunt o mulțime de factori care pot influența și afecta planurile noastre. Se pot schimba valorile societății în care ne mișcăm, s-ar putea să schimbăm mediul forțați fiind de anumite împrejurări. Dar totuși cel mai imprevizibil factor rămâne momentul încetării vieții. Este acel moment în care Dumnezeu intervine și spune STOP.

Ce rămâne după acest final imprevizibil? Numele? Semnificația? Sunt nume mari care au rămas în istorie, datorită semnificației care au căutat-o în viață… dar și aceste nume se uită cu cât se scurge o cantitate mai mare de timp. Memoria umană e limitată și degradabilă. Orice mediu de stocare a informației creat de om este perisabil sau este distrus de om în situații extraordinare. Sunt nume care se uită și de cei din familie după câteva generații. Suntem un boț de lut care oricât ne credem de buni și oricât de mult am trăi nu putem crea mai mult decât câteva valuri nesemnificative în acest ocean numit omenire.

Atunci de ce mai există în noi această nevoie de semnificație? Dacă am fost creați de Dumnezeu, de ce a pus această nevoie în noi? Poate pentru că trebuie să ne căutăm semnificația în ceva ce transcende perisabilul? În ceva ce rămâne veșnic? În Dumnezeu?

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus