Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Schema de ajutor de stat pentru investiții mai mari de 5 milioane euro

By on 26 February 2014 in Finanțări nerambursabile

Ministerul Finanțelor administrează prin schema de ajutor de stat HG 1680/2008, încă din anul 2009 un fond de 1 miliard de euro destinați pentru întreprinderile care doresc să realizeze investiții inițiale de peste 5 milioane de euro, prin care să se creeze cel puțin 50 locuri noi de muncă.

Inițial programul a fost gândit pentru perioada 2009-2013, dar pentru că bugetul nu a fost contractat nici pe jumătate, programul a fost prelungit până în 30 Iunie 2014.

Finanțarea este în proporție de maxim 50%, și se acordă pentru toate sectoarele economice cu excepția agriculturii, pescuitului, prelucrarea primară a produselor agricole, sectorul cărbunelui, sectorul siderurgic, sectorul construcțiilor navale și sectorul fibrelor sintetice.

O condiție esențială a acordării finanțării nerambursabile este menținerea investiției, a locurilor de muncă existente, a locurilor de muncă nou create și a activităților pentru care s-a solicitat finanțare, pe o perioadă de minim 5 ani după implementarea proiectului.

Prin acest program sunt eligibile și utilajele și echipamentele achiziționate prin leasing, cu condiția să fie leasing financiar și să se menționeze expres obligația beneficiarului de a achiziționa activele la expirarea contractului de leasing.

Dacă sunteți interesați de a obține o finanțare nerambursabilă prin acest program, sau doriți informații suplimentare despre acesta, ne puteți contacta la tel: 0740-304.862 sau pe e-mail: cristi.jugariu@romcom.ro

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus