Soluții de dezvoltare pentru afaceri

SOFIFIRUDAFI – fermă de vaci de lapte dezvoltată cu credit ROMCOM

By on 23 January 2017 in Credite IMM

Povestea începe undeva în Austria într-o fermă de vaci în anul 2002.

„M-am căsătorit si neavând de lucru în România am mers să caut de lucru în străinătate. Odată ajunşi în Austria, singurul loc de muncă pe care l-am găsit şi care să-mi ofere cazare şi 3 mese pe zi, plus 14 ore de lucru, a fost la o fermă de vaci de lapte. Nu cunoşteam această meserie dar, fiind crescut la ţară îmi părea simplu.”

SOFIFIRUDAFIExperiența în Austria

Timp de 3 ani, dl. Plămadă a câştigat experienţă la ferma din Austria şi a definitivat conceptul unei afaceri cu vaci de lapte.

Şi pentru că modul de hrănire este cel mai important element când vine vorba de o fermă cu vaci de lapte primul lucru achiziţionat a fost o remorcă tehnologică.

Înapoi acasă, 3 ani mai târziu

Întors acasă pe meleagurile natale după cei trei ani, dl. Plămadă porneşte în anul 2006 o fermă în Vicovu de Sus (Jud. Suceava), cu surse proprii.

După 4 ani de activitate ajunge la un efectiv de 50 animale.

 

Înapoi în Austria

„Apoi m-am hotărât să renunţ la întreaga activitate şi am vândut toate animalele deoarece nu aveam condiţii de muncă şi riscam să am probleme cu mediul şi vecinii. Astfel, în 2010, m-am dus din nou în Austria tot la o fermă de vaci şi am povestit toată experienţa mea fermierului la care m-am angajat. Acesta văzând interesul mi-a explicat în detaliu tot ce trebuie să fac pentru a pune pe picioare o fermă care să producă venituri familiei mele. Nu am rezistat mult şi după 8 luni de zile m-am întors în ţară cu un caiet plin de schiţe cu diferite modele de grajduri care să îndeplinească toate condiţiile necesare la standarde europene”.

Construcția grajdului

În 2015 a fost finalizată construcţia grajdului, iar în 2016 a devenit neîncăpătoare.

„Pentru că pe parcursul construcţiei, vizitam diferite ferme, aproape de fiecare dată când vizitam o fermă îl rugam pe acel fermier să îmi vândă câte o viţică. Astfel, când am terminat construcţia grajdului am intrat rapid pe producţie, având o infrastructură de invidiat”.

Credit ROMCOM

Nivelul de dezvoltare al fermei familiei Plămadă nu s-a oprit acolo, şi în 2016 dl. Plămadă a solicitat și a obținut un credit de la la ROMCOM pentru dezvoltarea afacerii, care se traduce în creşterea efectivului de animale cu 40-50 de vaci, creşterea spaţiului de grajd cu 500 mp şi achiziţia unui utilaj vital pentru domeniul agricol de cultură animală.

Afacerea cu vaci de lapte merge mai departe, iar fam Plămadă face acum parte din familia mare a întreprinzătorilor ROMCOM.

Vrem să scriem și povestea ta

Dacă ai o afacere, sau doar o idee dar esti pasionat, ai initiativă si dispus să-ți asumi riscuri si să-ți realizezi visurile te asteptăm la ROMCOM să discutăm cum putem începe împreuna o afacere.

Tags:

Marcel Niculas

Despre autor

Despre autor: Marcel lucreză la biroul ROMCOM din Oradea. Înainte de a se alătura echipei ROMCOM, Marcel a lucrat ca manager de calitate în cadrul unei companii de IT. Din 2006 până în 2016 a lucrat ca și consultant finanțări nerambursabile. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus