Soluții de dezvoltare pentru afaceri

SHARKS FITNESS ORADEA: DINAMISM CU CREDIT ROMCOM

By on 10 October 2018 in Credite IMM

La începutul acestei săptămâni s-a deschis Sharks Fitness Company, un centru de fitness amplasat în Sânmartin, între Oradea și Băile Felix. Proiectul este realizat de Adrian Șomlea și soția sa Andra, fostă campioană naţională de culturism.

shark fitness oradea

Ideea afacerii

Adrian şi Andra sunt în industria fitness de 20 de ani. Când au văzut oportunitatea de a deschide un centru sportiv în Sânmartin, au decis să înceapă proiectul.

“A existat iniţial un centru de fitness în Sânmartin, dar a fost închis după un timp. Prin această împrejurare am avut ocazia de a identifica nevoia reală a comunității și dorința oamenilor de a beneficia de o sală de sport “.

Adrian și soția sa au hotărât astfel să înceapă de la zero și să-și construiască propria sală de fitness.

shark fitness oradea 2

Nevoia de fonduri

Iniţial, cuplul a dorit să-şi finanţeze afacerea din resurse proprii. Pentru achiziția de echipamente noi de fitness compania a beneficiat de un grant de 200.000 lei prin programul Start-up Nation. Finanțarea nerambursabilă nu acoperă însă și costurile de construcție, și în timp ce lucrările de construcţie a centrului de fitness înaintau, Adrian a realizat că bugetul inițial de investiție a fost subdimensionat.

“Acesta e motivul pentru care am contactat ROMCOM. Aveam nevoie de un împrumut pentru a finaliza proiectul început. Ştiam deja despre ROMCOM deoarece cooperasem anterior cu ei, iar colaborările noastre precedente au fost întotdeauna reuşite.”

Prin urmare, ROMCOM a finanțat Sharks Fitness Company.

Principalele dificultăţi

În timp ce lucrau la dezvoltarea ideii lor, principala preocupare a cuplului a fost cum să îşi finanţeze propria afacere. Datorită soluţiei oferite de ROMCOM, ei au putut să rezolve problema în mod eficient, acest lucru permiţându-le să se concentreze asupra celorlalte aspecte ale proiectului.

“Procesul începerii unei companii este anevoios în România. Procedura administrativă este complicată în mod excesiv, motiv pentru care am avut de completat o mulţime de documente şi am fost nevoiţi să colaborăm cu diverşi experţi. Acest lucru este costisitor, atât din punctul de vedere al timpului, cât şi al banilor.”

Colaborarea cu ROMCOM s-a dovedit încă o dată simplă și rapidă.

O gamă largă de servicii

Shark Fitness Company oferă clienţilor diverse facilităţi şi servicii, care includ o sală dotată cu aparate moderne de fitness, clase de aerobic şi o piscină. Adrian şi Andra Șomlea au deja 3 angajaţi care îi ajută să coordoneze afacerea, și preconizează că vor avea între 300 şi 500 de abonamente la sală/lună. În viitor, ei intenţionează să îşi dezvolte mai departe afacerea:

“Dacă afacerea va avea succes, avem de gând să investim în noi facilităţi, precum un teren de tenis și un loc de joacă pentru copii.”

Centrul sportiv Sharks Fitness Company este conceput pentru comunitatea locală şi se adresează persoanelor de toate vârstele, de la tineri la persoane vârstnice, persoane singure sau familii.

“Ne dorim să dezvoltăm o cultură a sportului şi să servim comunitatea. Oamenii sunt nerăbdători să vină la centrul nostru de fitness. Ne bucurăm că am reușit să deschidem și îi așteptăm cu drag pe iubitorii de sport.”

Vrem să vă scriem povestea

La ROMCOM, suntem bucuroşi când avem şansa de a scrie despre succesul clienţilor noştri. Indiferent dacă începi o afacere nouă sau doreşti să îţi duci afacerea la nivelul următor, ne-am bcura să finanțăm afacerea ta. Vino să vorbim!

Tags:

Marcel Niculas

Despre autor

Despre autor: Marcel lucreză la biroul ROMCOM din Oradea. Înainte de a se alătura echipei ROMCOM, Marcel a lucrat ca manager de calitate în cadrul unei companii de IT. Din 2006 până în 2016 a lucrat ca și consultant finanțări nerambursabile. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus