Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Cine suntem

ROMCOM: Soluţii de dezvoltare pentru afaceri

ROMCOM este o organizaţie româno-elveţiană cu peste 20 de ani de experienţă în furnizarea de soluţii de dezvoltare pentru întreprinderi mici şi mijlocii prin servicii de finanţare, consultanţă şi instruire în domeniul afacerilor. Programul ROMCOM a demarat în Oradea în anul 1991, la iniţiativa organizaţiei Christliche Ostmission din Worb Elveţia, avându-i ca membri fondatori pe domnii Georges Dubi, Mario Bruhlmann, Erno Veres si Emeric Kulcsar.

Credite IMM

În perioada 1992-2018, ROMCOM a finanţat peste 2.000 proiecte de afaceri, în valoare totală de peste 120 milioane CHF, prin care s-au creat şi susţinut peste 9.500 de locuri de muncă. Creditele ROMCOM sunt acordate prin intermediul Societăţii de Microfinanţare IFN ROMCOM SA, din fonduri alocate de Christliche Ostmission, Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare, HOPE International, COOPEST şi Oikocredit.

Consultanță în afaceri și finanțări nerambursabile

ROMCOM CAPITAL PARTNERS este divizia de servicii de consultanţă din cadrul ROMCOM, specializată în consultanţă de afaceri, atragerea de finanţări nerambursabile şi intermediere de credite bancare. ROMCOM are un portofoliu de peste 750 clienţi români şi străini. De asemenea începând cu 2004, ROMCOM a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă pentru peste 600 de proiecte de investiţii, cu o valoare cumulată de peste 400 milioane lei.

Training

ROMCOM TRAINING furnizează servicii de instruire în domeniul afacerilor în parteneriat cu Universitatea Emanuel din Oradea. Pe lângă seminariile deschise propuse oamenilor de afaceri, trainerii ROMCOM TRAINING oferă şi soluţii particularizate de instruire în cadrul seminariilor interne.

Sus