Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fundația ROMCOM

Fundația Romcom este o organizație elvețiano-română cu peste 25 de ani de experiență în furnizarea de soluții de dezvoltare pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii (IMM-uri) prin finanțare, consultanță și training. 

Misiunea ROMCOM este să vină cu soluții de dezvoltare pentru antreprenorii din Transilvania (România) prin finanțare, consultanță, servicii de business training, în acest mod creând un ecosistem antreprenorial. 

Programul ROMCOM a început în Oradea în anul 1991 ca inițiativă a Christliche Ostmission (COM), organizație creștină caritabilă înființată în Worb, Elveția, cu scopul de a promova inițiativele de business și crearea de joburi în România. 

Curând după înființare, programul ROMCOM a primit fonduri pentru asistență tehnică și pentru împrumuturi de la Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC). În primii ani, programul ROMCOM a fost promovat de către organizația ROMCOM (încorporat ca și asociație) și mai târziu de către Fundația ROMCOM. Serviciile au inclus împrumuturi către întreprinderi micro, mici și agricultori, și de asemenea și traininguri de business și programe cu schimb de experiență cu fermieri în Elveția. 

În anul 2006, ca urmare a promovării legii microfinanțării în România, Fundația ROMCOM a înființat IFN ROMCOM SA, ca organizație dedicată microfinanțării, înregistrată în Registrul General al Instituțiilor de Microfinanțare din România, sub supravegherea Băncii Naționale a României. Fundația ROMCOM a devenit un fel de holding, deținând și ROMCOM INVEST (compania imobiliară a grupului, ce deține un centru de afaceri modern) și ROMCOM Training (entitate care prestează servicii de formare).

 

Pe parcursului său de peste 25 de ani, cele mai importante realizări ale ROMCOM includ următoarele:

  • Peste 3500 de proiecte de afaceri mici și agricultori au primit împrumuturi; iar de la începerea operațiunilor în 2006, ROMCOM SA a acordat 2530 de credite, cu o valoare cumulată de 174,25 mil RON.
  • Sute de proprietari de firme mici au participat în seminariile de business susținute de către ROMCOM
  • Peste 1000 de proiecte de investiții cu o valoare cumulată de 150 mil Euro au primit finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a guvernului României
  • ROMCOM a investit – cu finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene – în Centrul de Afaceri ROMCOM, ca infrastructură de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii din județul Bihor.

 

Anunț selecție parteneri în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 INNOTECH STUDENT – START4INNOTECH – 26.08.2020

Anunț privind rezultatul procedurii de selecție parteneri POCU INNOTECH STUDENT – START4INNOTECH – 10.09.2020

Sus