Soluții de dezvoltare pentru afaceri

La Origini împreună cu ROMCOM

Ramon și Dana s-au întors în țară în urmă cu 2 ani și au deschis în Ștei un spațiu de joacă pentru copii, dessert shop și cafenea îmbinate într-o locatie amenajată cu bun gust așa cum doar doi artiști o puteau face, pe care au denumit-o sugestiv ”Le Dessert”.

I-am întâlnit prima dată în primăvara anului 2022 la un curs de antreprenoriat și atunci Ramon mi-a povestit, într-un grai autentic ardelenesc, cum ar vrea să facă ceva deosebit în Oradea. Ramon se simte legat de tot ce însemna tradiție, casă, satul natal, bunici… și așa a luat naștere conceptul de întoarcele la origini.

La începutul lunii decembrie ne-am reîntâlnit, am povestit și am făcut un plan împreună pentru a pune în practică noul concept de afacere. Ramon a început să caute spațiu pentru desfășurarea activității, iar noi la ROMCOM ne-am ocupat cu finanțarea ideii de afacere (de la origini pana la deschidere 😊).

Origini este un proiect conceput ca un gastro-pub/băcănie, cu preparate aduse doar de la micii producători locali, care au produse cultivate, crescute sau produse în mod cât se poate de natural. De exemplu, carnea de bivoliță sau mangaliță vine de la Colești, unde animalele sunt crescute pe câmp într-una din ariile protejate ale munților Apuseni. Zacusca, siropurile și dulcețurile vin de la Săliște de Vașcău, unde sunt produse manual, fără aditivi sau orice tip de conservant, după rețeta bunicii. Brânzeturile vin din Rimetea, județul Alba, unde, și sunt produse după rețete vechi de generații. Băuturile sunt artizanale, ca de exemplu berea de Oradea nepasteurizată și vinurile de la cramele boutique din jurul orașului, Biharia și Diosig.

”Am decis să facem acest pas pentru că ne-am dat seama că în Oradea sunt foarte puține locuri care promovează produse autentice ardelenești și cu atât mai puțin preparate gătite așa cum o făceau bunicii noștri. Considerăm că bucătăria noastră respectă și perpetuează tradiția satului bihorean, aducând un plus valoare locuitorilor și turiștilor care ne calcă pragul. Creditul de la ROMCOM ne-a ajutat sa ne îndeplinim visul mai repede decât ne-am așteptat” – ne spune Ramon.

Localul a fost înaugurat în luna februarie 2023 și se găsește în Piața Unirii, nr. 2 – 4.

La Origini se pot servi atât preparate calde precum fripturile de tăuraș, de bivoliță sau mangaliță, cât și platouri reci cu brânzeturi și mezeluri maturate. De asemenea, puteți încerca bucate de la pomana porcului, tradiționalele virsli și mici din carne de bivoliță cu mangaliță, produse dulci făcute natural în zona Șteiului, precum și siropuri naturale, limonade și sucuri de fructe proaspete, toate provenite de la producători locali.

La ROMCOM ne bucurăm pentru fiecare client care reușește să transforme un vis in idee, iar acea idee devine realitate. Suntem alături de clienții noștri și ne bucurăm când avem șansa să scriem despre succesul lor.

Fie că începi o afacere nouă, fie vrei să îți duci afacerea la următorul nivel, ne-am bucura să te ajutăm în acest demers cu un credit ROMCOM. Tu vii cu idea, iar noi cu soluția de finanțare.

Sună la numarul de telefon 0756119088 și hai să vorbim.

 

 

Tags: ,

Sus