Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 argumente pentru un credit de la ROMCOM: Poți scurta durata împrumutului (10)

By on 17 September 2014 in Credite IMM
Unii dintre noi s-au găsit fără doar şi poate, la un moment dat, în postura de a avea de achitat o datorie eşalonată pe o anumită perioadă de timp şi de a dori să scurteze această perioadă astfel încât să achite datoria mai repede.
De fapt, am putea extinde zona de interes şi la contracte de prestări servicii sau alte convenţii încheiate cu persoane fizice sau juridice. Este suficient să ne gândim, de exemplu, la un împrumut contractat pe o perioadă lungă de timp care se doreşte a fi achitat într-un termen mai scurt, sau la un contract de abonament de telefonie încheiat pe unul sau doi ani care se doreşte a fi reziliat înainte de termen.
Într-o astfel de situaţie, interesul debitorului/beneficiarului şi cel al creditorului/prestatorului sunt oarecum contradictorii. Dacă primul urmăreşte de obicei să încheie contractul înainte de termen pentru a-şi reduce costurile, pentru a beneficia de o alternativă mai convenabilă sau pur şi simplu pentru a nu mai avea datorii/obligaţii, cel din urmă are interesul să încaseze veniturile stabilite conform înţelegerii. Pentru el, reducerea duratei înseamnă de obicei reducerea veniturilor şi aceasta, evident, nu este o variantă de dorit.
Într-o relaţie normală, fie ea personală sau de afaceri, pentru astfel de situaţii se găsesc soluţii de compromis, cu costurile aferente pentru una sau alta dintre părţi – sau, în situaţia ideală, părţile îşi împart costurile între ele. Numai că normalul este perceput diferit în societate şi nu toate relaţiile în care intrăm sunt „normale”. Prin urmare, aflându-ne în situaţia de a dori să închidem un contract înainte de termenul prevăzut iniţial, ne putem lovi de refuzul direct sau indirect, total sau parţial, al celeilalte părţi. În unele cazuri, ni se va spune că nu se poate sub nicio formă. În alte cazuri se poate, dar costurile impuse sunt de-a dreptul prohibitive. Iar în alte cazuri, nu costurile sunt mari, ci condiţiile sunt absurde sau dificil de îndeplinit.
ROMCOM oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi achita împrumuturile înaintea termenelor prevăzute în contracte, fie prin efectuarea unor rambursări anticipate, fie pur şi simplu prin scurtarea duratei acestora. Alegerea variantei finale se face în urma unei evaluări a costurilor şi beneficiilor pe care presupune fiecare opţiune.
În cazul rambursărilor anticipate, clienţii care până la data respectivă au achitat ratele la termenele din contracte sunt recompensaţi chiar prin eliminarea comisioanelor de rambursare anticipată, astfel încât această variantă chiar merită a fi luată în calcul.
Posibilitatea de reducere a costurilor prin reducerea duratei contractului este doar una dintre facilităţile pe care ROMCOM le oferă clienţilor săi astfel încât aceştia să beneficieze de rapiditate şi flexibilitate în modul în care îşi gestionează resursele financiare.

Tags:

Dorin Pantea

Despre autor

Despre autor: Dorin este consultant credite şi responsabil pentru promovarea creditelor ROMCOM prin intermediul birourilor ROMCOM din ţară. S-a alăturat echipei ROMCOM în 2007. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus