Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Comisia Europeană recertifică IFN ROMCOM SA pentru conformitate cu Codul European de Bună Conduită pentru Acordarea de Microcredite

By on 8 May 2023 in Credite IMM

Comisia Europeană – DG Employment și Social Affairs and Inclusion a recertificat IFN ROMCOM SA pentru conformitate cu Codul European de Bună Conduită pentru Acordarea de Microcredite. Decizia a fost luată de Grupul de coordonare pentru aspecte legate de Cod, pe baza recomandării evaluatorului independent al Codului, Microfinanza Rating.

Certificarea în conformitate cu Codul European de Bună Conduită pentru acordarea de microcredite este un proces prin care o instituție financiară poate dovedi că respectă principiile și valorile stabilite de acest cod. Acest cod este o inițiativă europeană care își propune să promoveze acordarea de microcredite ca instrument de sprijinire a antreprenoriatului și de combatere a excluziunii financiare.

Prin obținerea recertificării conform Codului European de Bună Conduită, IFN ROMCOM SA  demonstrează că are o abordare responsabilă și etică în acordarea de microcredite, luând în considerare nevoile și posibilitățile clienților săi. Acest lucru înseamnă, printre altele, că IFN ROMCOM SA oferă informații clare și transparente despre produsele sale de creditare, efectuează evaluări responsabile ale solvabilității clienților și își asumă responsabilitatea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a afacerilor acestora. IFN ROMCOM SA a obținut prima certificare în conformitate cu Codul în anul 2020.

Pentru a obține (re)certificarea, o instituție financiară trebuie să urmeze procedurile și standardele stabilite de organizațiile de certificare acreditate. Acest proces implică o evaluare riguroasă a practicilor și politicii de creditare a instituției și poate dura între câteva luni și un an, în funcție de complexitatea organizației și de nivelul de pregătire pentru certificare. Evaluarea IFN ROMCOM SA a fost realizată de evaluatorul independent Microfinanza Rating (Italia), cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții în cadrul InvestEU Advisory Hub.

IFN ROMCOM SA este parte a grupului româno-elvețian ROMCOM, o organizaţie româno-elveţiană cu peste 30 de ani de experienţă în furnizarea de soluţii de dezvoltare pentru întreprinderi mici şi mijlocii prin servicii de finanţare, consultanţă şi instruire în domeniul afacerilor. Recertificarea în conformitate cu Codul European de Bună Conduită oferă clienților IFN ROMCOM SA încredere sporită că instituția care le acordă credite are o abordare responsabilă și că își propune să le îmbunătățească situația financiară.

 

Tags: ,

Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus