Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Ajutorul de Minimis – o loterie electronică

By on 30 August 2013 in Finanțări nerambursabile

Nu mai e o noutate că înscrierea electronică de miercuri, 28 August 2013 pentru Ajutorul de Minimis pentru IMM a fost anulată. Deși a fost amânat termenul de deschidere a sesiunii de două ori, se pare că nici la peste 2 luni de la publicarea HG 274 în Monitorul Oficial, Ministerul Finanțelor Publice nu a reușit să se pregătească temeinic pentru acest proces.

S-au declarat surprinși de numărul mare de accesări. Dacă e adevărat că au fost surprinși, înseamnă că Ministerul nu funcționează așa cum ar trebui, și nu există comunicare între departamentele acestui minister sau între punctele din teritoriu și centru. Altfel nu îmi pot explica cum toate administrațiile financiare din teritoriu eliberează zeci de mii de certificate fiscale pentru Minimis în luna August, iar cei de la „butoanele” soft-ului de înscriere se declara surprinși și depășiți de situație.

Deocamdată, de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice se știe doar că procesul va fi reluat la o dată ulterioară, dar nu se știe când și dacă în aceași formă sau se vor efectua ceva modificări.

Din presă rezultă o declarație făcută ieri de d-l. Ministru Daniel Chițoiu, cum că în maxim 10 zile se va relua procesul.

O părere personală: atât timp cât nu se va suplimenta bugetul în mod semnificativ (nu cu 25% ca la ultima suplimentare, ci măcar cu 2000%), indiferent de câte ori se va relua procesul și indiferent de ce platformă software sau hardware vor folosi, tot o loterie electronică va fi acest Ajutor de Minimis pentru IMM, pentru ca nu ai cum să împarți altfel un buget care ajunge pentru 600-700 firme, la peste 20.000 de solicitanți care au încercat miercuri dimineață să se înscrie într-un interval de 5 minute.

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus