Soluții de dezvoltare pentru afaceri

BACK TO WORK

By on 11 September 2013 in Consultanță

De la finalul lunii august am intrat în frenezia reînceperii anului şcolar, şi peste tot se organizează promoţii şi vânzări pe tema “Back to School”. Pentru întreprinzători, luna septembrie înseamnă încheierea perioadei de concedii de vară, şi reîntoarcerea la muncă, împreună cu echipa.

Practic, dacă luăm în considerare Sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou, până la finalul lui 2013, mai sunt aproximativ 100 zile în care să ne asigurăm că realizăm ce ne-am propus pentru acest an. Cum facem acest lucru? Iată câteva din lucrurile pe care le-am făcut la ROMCOM:

1. Reiterează împreună cu echipa ta obiectivele pentru 2013. Ce v-aţi propus să realizaţi în acest an? Care sunt obiectivele măsurabile? Cifră de afaceri? Număr de clienţi? Servicii noi introduse? Locaţii noi? De ce? Ce se întâmplă dacă aceste obiective sunt atinse? Care sunt implicaţiile dacă nu sunt realizate obiectivele?

2. Fă o evaluare realistă a situaţiei prezente. Cât aţi reuşit să realizaţi până acum din ce v-aţi propus? Sunteţi în urmă, la zi, sau înainte cu realizarea obiectivelor? Cine sunt performerii din echipă? Pe cine vă puteţi baza în continuare? Cine e în urmă? Ce puteţi face ca să îi ajuţaţi? De asemenea, recomand o discuţie cu directorul financiar sau contabilul firmei, pe cifre concrete. E important ca cifrele să reflecte realitatea aşa cum o percepi.

3. Fă un plan de lucru pentru următoarele 100 zile. Dacă e nevoie, redefineşte obiective, sarcini, responsabilităţi individuale. Concentrează-te pe acele 20% din acţiuni care fac 80% din rezultat. Defineşte-ţi indicatorii cheie de performanţă, evaluează constant şi comunică cu echipa. Ţinte minte, ai doar 100 zile la dispoziţie.

Vă doresc să vă vedeţi planurile îndeplinite când veţi trage linia la final de an.

Până atunci… Back to Work!

Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus