Soluții de dezvoltare pentru afaceri

VICAM – producție de îmbrăcăminte de lucru la Ideciu de Sus (Jud. Mureș) cu ajutorul unui credit ROMCOM

By on 1 November 2016 in Credite IMM

În 2007, soții Viorel și Camelia Rață au decis să lase în urmă statutul de angajați, și să pornească o afacere pe cont propriu. Așa s-a născut VICAM SRL, o afacere localizată în Ideciu de Sus, Judeșul Mureș, ce are ca domeniu de activitate fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru lucru (salopete, mănuși, costume).

credit romcom vicam 0

Începuturi

La început au fost 4 mașini de cusut și o comandă de 400 costume lucru venită din Germania. Pentru achiziția materiei prime de la prima comandă, Viorel și Camelia au luat un credit ne nevoi personale. Afacerea a crescut de la an la an, cu pași mici, și o dată cu numărul comenzilor a crescut și numărul angajaților, anul acesta ajungând la 16 persoane.

De asemenea a crescut și numărul clienților, VICAM având în prezent contracte cu parteneri din Germania, Olanda și România, inclusiv cu magazinul IKEA din București.

Spațiu propriu

În vara anului 2015 un vecin a scos la vânzare un imobil situat lângă atelierul de croitorie. Pentru VICAM era o oportunitate de a crea un depozit și de a extinde spațiul de producție, dar în acel moment afcerea nu dispunea de banii necesari achiziției.

Credite ROMCOM

Explorând alternative de finanțare, Viorel și Camelia au ajuns pe pagina web a ROMCOM, și-au lăsat datele de contact și în scurt timp au luat legătura cu un consultant ROMCOM. La scurt timp, ROMCOM a aprobat solicitarea lor de finanțare, și cu banii din credit au reușit să achiziționeze imobilul vecin, și să mai facă astfel un pas în extinderea afacerii lor.

credit romcom vicam

Creștere de la an la an

VICAM este un exemplu excelent de afacere de familie care nu doar rezistă pe piață de aproape 10 ani, ci crește de la an la an ca venituri, personal si producție, printr-un management bun si finanțare primită la momentul oportun.

Vino să discutăm

Dacă ai oportunitatea de a-ți crește afacerea și ai nevoie de finanțare, vino să discutăm despre un credit ROMCOM. Ne-am bucura ca la un moment dat să publicăm si povestea ta de succes pe site-ul nostru.

Tags:

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus