Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Dacă va vrea Domnul…

By on 6 January 2011 in Evenimente

În prima duminică de An Nou, la slujba de dimineaţă de la biserică, textul din Sfânta Scriptură citit aducea mai degrabă a plan de afaceri făcut la început de an. Cuvintele sunt adresate unor oameni care spun: “Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare oraş, vom sta acolo un an, vom face comerţ şi vom câştiga” (Epistola lui Iacov, cap. 4, v.13).

Probabil era planul unor negustori evrei, şi are toate premisele pentru a fi un plan de succes: există o piaţă specifică vizată – cutare oraş, natura afacerii este clar definită – comerţ, obiectivul de câştig este concret şi mai mult există un termen limită de realizare a planului – un an.

Dimensiunea spirituală pe care o adaugă Apostolul Iacov, se află două versete mai jos, când le recomandă cititorilor săi să spună mai degrabă “Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare şi cutare lucru”. (Epistola lui Iacov, cap. 4, v.13)

Sunt un promotor al stabilirii de planuri şi de obiective, mai ales la început de an, si nu cred ca acestea ar trebui spiritualizate în nici un fel. Şi totuşi, oare se pot îndeplini planurile noastre fără voia şi binecuvântarea lui Dumnezeu, care se vede în sănătate, putere de muncă şi înţelepciunea de a duce aceste planuri la bun sfârşit?

Dacă va vrea Domnul, planurile noastre pentru acest an se vor împlini şi anul acesta va fi mai bun decât celălalt. Să dea Domnul.

Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus