Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Oportunitate de finanțare pentru întreprinderi nou-înființate inovatoare

By on 8 December 2014 in Finanțări nerambursabile

A fost lansat recent spre consultare publică un proiect de ghid pentru finanțarea cercetării prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Urmează ca în perioada următoare să se publice varianta finală a ghidului solicitantului și să se deschidă prima sesiune de depuneri de proiecte în acest sens.

the-light-bulb-349400_1280

Obiectivul urmărit prin acest tip de proiecte este de a stimula inovarea în întreprinderi nou-înființate care dezvoltă produse şi/sau procese noi sau substanţial îmbunătăţite în scopul producţiei şi comercializării. Specificul acestui tip de proiect constă în valorificarea unor rezultate de cercetare-dezvoltare sau idei brevetate, ca bază de pornire pentru dezvoltarea acelor procese, bunuri sau servicii propuse pe care beneficiarul le-a identificat ca fiind cerute de piață pe bază de pre-comandă sau pre-contracte.

Asistenţa financiară nerambursabilă

Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect este de 2.640.000 lei pentru proiectele din regiunea București-Ilfov şi max. 3.520.000 lei pentru proiectele din celelalte regiuni ale României.

Finanțare 100%

Activitățile din cadrul proiectelor realizate de întreprinderile nou-înființate inovatoare se finanţează cu 100% din costurile eligibile pe perioada în care beneficiarul îndeplineşte condiţiile de întreprindere nou-creată inovatoare.

Durata maximă admisă a unui proiect este de 24 luni.

Domenii de activitate

Domeniile majore de activitate, eligibile sunt:

  • Bioeconomie
  • Tehnologii informaționale şi de comunicații, spațiu și securitate
  • Energie, mediu şi schimbări climatice
  • Eco-nano tehnologii și materiale avansate
  • Sănătate

Aflați mai multe

Pentru a afla care sunt în detaliu domeniile eligibile, pentru a afla care sunt cheltuielile eligibile, pentru a verifica dacă firma dvs. este eligibilă pentru finanțare prin acest program și pentru pregătirea unui proiect de finanțare prin acest program, vă invităm să ne contactați.

Tags:

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus