Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri europene nerambursabile de până la 5.000.000 euro pentru calificarea-recalificarea angajaţilor

By on 19 October 2010 in Finanțări nerambursabile

Vineri, 15 octombrie, AMPOSDRU a publicat pentru consultare draftul ghidului pentru DMI 2.3 “Acces si participare la formare profesională continuă,” o linie de finanţare destinată proiectelor strategice.

Proiectele finanţate în cadrul acestei linii vor contribui la realizarea următoarelor obiective:

  • Furnizare de cursuri de calificare şi recalificare a angajaţilor;
  • Acordare de sprijin şi stimulente angajaţilor în vederea participării la FPC;
  • Sprijinirea angajaţilor pentru validarea cunoştinţelor dobândite anterior;
  • Sprijinirea furnizorilor de FPC pentru dezvoltarea şi diversificarea ofertelor de FPC;
  • Acordare de facilităţi pentru persoanele „greu de motivat” (adulţii necalificaţi sau cu un nivel scăzut de calificare);
  • Sprijinirea campaniilor de conştientizare şi informare precum şi a serviciilor de consiliere în carieră;
  • Sprijinirea activităţilor inovatoare privind accesul şi participarea la FPC şi dobândirea de noi competenţe.

În cadrul acestei linii de finanţare pot depune proiecte furnizorii de formare profesională continuă publici şi privaţi, furnizorii de orientare şi consiliere în carieră, ONG-urile (cu activităţi relevante incluse în obiectul de activitate), centrele autorizate de evaluare şi certificare a competenţelor, organizaţii sindicale, organizaţii patronale şi autorităţi publice care desfăşoară activităţi în domeniul formării profesionale.

Parteneriatele la nivel local, regional şi european care contribuie la facilitarea accesului angajaţilor la programe de formare profesională continuă vor fi punctate suplimentar.

Rata maximă de finanţare nerambursabilă variază între 95% şi 98% în funcţie de tipul organizaţiei solicitante, iar sumele solicitate pot fi intre minim 2.137.496,00 lei (echivalentul a 500.000 euro) şi 21.375.000,00 lei (echivalentul a 5.000.000 euro). Durata de implementare este între minim 6 luni şi 3 ani.

Se estimează că sesiunea se va lansa la sfârşitul lunii octombrie. Această cerere de proiecte este cu termen limită de depunere, ceea ce înseamnă că evaluarea proiectelor se va desfăşura după expirarea termenului limită de depunere, 10.12.2010.

Dacă vreţi să beneficiaţi de aceste oportunităţi de finanţare nerambursabilă, vă invităm să luaţi acum legătura cu un consultant ROMCOM, telefonic la 0259 479 793, prin email la office@romcom.ro sau completând formularul de contact.

Ligia Petan

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus