Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Fonduri Europene pentru Tineri Fermieri

ROMCOM a elaborat 14 proiecte de finanţare pe Măsura 112, cu o rată de succes de 100%. Suma totală atrasă către beneficiarii acestor fonduri nerambursabile a fost de 1.294.857 de RON, mai bine de jumătate din aceste proiecte au beneficiat de suma maxima de 25.000 de Euro.

De altfel, ROMCOM a fost prima companie de consultanţă care a depus un proiect pe Măsura 112. Proiectul a avut ca şi beneficiar pe PFA Geczi Imre, cu titlul proiectului: “Achiziţie de teren agricol şi utilaje la PFA Geczi Imre Zsolt, din localitatea Telechiu, judeţul Bihor”

Prin Măsura 112 – “Instalarea tinerilor fermieri” – tinerii fermieri sub 40 de ani care se instalează la ţară pot beneficia de finanţari nerambursabile de până la 25.000 Euro fiecare. Condiţiile principale pentru a avea acces la fonduri sunt următoarele:

– să nu deţină exploataţia agricolă de mai mult de un an de zile (la data depunerii proiectului);

– mărimea exploataţiei trebuie sa fie de minimum 6 UDE (unităţi de dimensiune economică) echivalent a 10.000 de Euro şi poate merge până la 14 UDE echivalent a 25.000 de Euro;

– exploataţia poate avea maxim 40 UDE, dar suma maximă rămâne 25.000 de Euro

– calificare în domeniul agricol sau studii superioare în agricultură.

Unul din cele 14 proiecte de succes este cel depus de SC. Agrobond SRL, societate înfiinţată anul acesta care deţine un efectiv de 63 de vaci. Cu banii obţinuţi, Agrobond va achiziţiona echipamente necesare unei săli de muls, un generator electric, o cositoare şi o moară pentru cereale. În urma investiţiei, SC Agrobond SRL va reuşi producă lapte conform, să-si producă furajele necesare hrănirii bovinelor.

Emanuel Cadar

Despre autor

Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus