Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Furnizăm încredere! Doriţi certificare ISO cu finanțare nerambursabilă? Dar un laborator de încercări și etalonări?

By on 10 January 2012 in Finanțări nerambursabile

Cuvântul “criză” a devenit mult mai familiar decât ne-am fi dorit în ultimii ani. Lucrul acesta s-a întâmplat atât cu cei ce înţeleg fenomenul, cât şi cu ceilalţi. Acest concept, înţeles sau nu, ne-a afectat o latură esenţială a vieţii – încrederea. Pentru unii are de-a face cu încrederea în sine. Pentru alţii are legătură cu încrederea în ceilalţi. Şi în principiu pentru toata lumea în ansamblu, are de-a face cu încrederea în sistemul economic în care ne desfăşurăm activitatea de zi de zi şi de unde ne câştigăm “pâinea”.

Aşadar, prin ce ne putem recâştiga încrederea serios avariată?

Raportul Organizației Internaționale de Standardizare din 2008 denumit „Standardele Internaţionale – încredere asigurată” mi-a reţinut atenţia prin expresia „furnizor de încredere în activităţi şi produse”. Dacă înainte de criză investiţia în calitatea proceselor, a produselor şi personalului era mai mult sau mai puţin doar un concept pentru multe dintre firmele româneşti, situaţia existentă acum solicită o concretizare a acestui principiu pentru orice societate ce doreşte să convingă şi cucerească piaţa. Dar cine să mai investească în certificări ISO în vremuri în care gestionarea riguroasă a lichidităţilor este o urgenţă?

Fondurile europene acordate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) sunt soluţia ideală pentru cei ce doresc să adauge valoare produselor sau serviciilor pe care le oferă cu costuri foarte mici. Operaţiunea 1.1.2 – Sprijin pentru implementarea standardelor internaţionale din cadrul programului mai sus amintit oferă posibilitatea obţinerii unei finanţări nerambursabile de până la 70%.

Beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii şi societăţile cooperative. Linia de finanţare cuprinde şi alte tipuri de proiecte nu doar cele pentru certificările ISO. Se pot depune o serie de tipuri de proiecte ca:

  • Înfiinţarea, modernizarea şi acreditarea laboratoarelor de încercări şi etalonări;
  • Implementarea şi/sau certificarea sistemului de management al calităţii ISO 9001 (produselor şi/sau serviciilor), sistemelor de management al mediului ISO 14001, EMAS sau echivalente, sau sistemului de management integrat calitate/mediu, sau de acreditare a laboratoarelor;
  • Etichetarea ecologică;
  • Certificarea produselor/serviciilor/proceselor.

Bugetul este unul limitat la suma de 85,5 milioane lei cu posibilitatea accesării unui maxim nerambursabil de 840.000 lei. Linia de finanţare este deschisă doar până în 28 februarie 2012. Accesând aceste fonduri societatea poate beneficia valoarea adăugată dată de un certificat ISO sau de un laborator de încercări la doar 30% din costul obişnuit al acestora.

Acum este momentul să investim în încrederea oferită partenerilor noştri prin creşterea calităţii produselor şi serviciilor oferite.

ROMCOM

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus