Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Măsura 6.2. Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale

By on 21 January 2015 in Finanțări nerambursabile

În cadrul acestei măsuri se va acorda sprijin pentru încurajarea diversificării prin înființarea și dezvoltarea de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă și reducerii sărăciei în spațiul rural.

alps-2895_640

Prin această măsură se urmărește:

  • Diversificarea economiei rurale prin creșterea numărului de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol.
  • Încurajarea menținerii și dezvoltării activităților tradiționale.

Beneficiari eligibili

  • fermieri sau membrii unei gospodarii agricole din spațiul rural, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole pentru prima dată;
  • micro-întreprinderi și întreprinderi mici din spațiul rural, care își propun activități non-agricole. Sprijinul poate fi acordat și întreprinderilor care sunt înființate în anul depunerii aplicației de finanțare (start-up) pentru desfășurare de activități non-agricole.

Cheltuieli eligibile

Toate cheltuielile propuse prin Planul de Afaceri relevante pentru implementarea în bune condiții a Planului de Afaceri aprobat, pot fi eligibile, indiferent de natura acestora.

Nu sunt eligibile cheltuielile cu achiziționarea de utilaje și echipamente agricole aferente activității de prestare de servicii agricole, precum și producerea și comercializarea produselor agricole.

Finanțare nerambursabilă

Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum 5 ani, iar cuantumul este de:

  • 70.000 Euro/proiect în cazul activităților productive, servicii medicale, sanitar-veterinare, servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică;
  • 50.000 Euro/proiect în cazul altor activități.

Sprijinul pentru înființarea de activități non-agricole in zone rurale va fi acordat în două tranșe astfel:

  • 70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare;
  • 30% din cuantumul sprijinului in maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Contact

Dacă dorești să afli mai multe informații despre acest program sau dacă dorești să afli condițiile de eligibilitate și cum poți obține finanțare nerambursabilă, te rugăm să ne contactezi.

Tags:

Corneliu Cadar

Despre autor

Despre autor: Corneliu s-a alăturat echipei ROMCOM din Oradea în iulie 2014. A absolvit Facultatea de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea şi lucrează la departamentul de consultanţă – finanţări nerambursabile cu fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus