Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Participarea ROMCOM la TÂRGUL NAŢIONAL DE ECONOMIE SOCIALĂ

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţie Sociale (MMFPS) derulează proiectul strategic „Economia socială – model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate”. Proiectul este desfăşurat în parteneriat şi contribuie la dezvoltarea unui sistem unitar, eficient şi modern privind economia socială, participând astfel la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor României prin promovarea incluziunii active a acestora atât pe piaţa muncii, cât şi în viaţa socială.

În cadrul proiectului, MMFPS şi partenerii săi organizează primul “Târg naţional de economie socială” din România, care va avea loc la Timişoara (Casa Tineretului), zilnic între orele 9–19, în perioada 13–15 aprilie 2011. Târgul reuneşte 40 de expozanţi – întreprinderi româneşti de economie socială, cooperative, instituţii de micro-finanţare, furnizori de servicii sociale şi altele, organizaţii active în producţia şi distribuţia de bunuri, cu şi fără componente de incluziune socială, în scopul promovării acestora.

Printre toţi aceşti expozanţi şi grupul ROMCOM îşi va face prezenţa, prin intermediul Fundaţiei ROMCOM – pentru serviciile de training de afaceri, a IFN ROMCOM SA – pentru serviciile de micro-finanţare şi a SC ROMCOM INVEST SRL – pentru serviciile de consultanţă de afaceri şi consultanţă pe fonduri europene.

Târgul este cea mai bună ocazie să aflăm ce sunt întreprinderile de economie socială, cu ce se ocupă, cu cine lucrează şi care este rolul lor în dezvoltarea comunităţilor din punct de vedere economic, dar şi din perspectiva integrării sociale.

Pentru vizitarea târgului, accesul publicului larg va fi gratuit.

Simultan va avea loc conferinţa “Rolul parteneriatului în dezvoltarea economiei sociale”. Conferinţa are participare internaţională şi se adresează iniţiatorilor şi promotorilor de activităţi de economie socială, precum şi profesioniştilor din mediul public şi privat interesaţi de oportunităţile de cooperare în acest domeniu. Subiectele principale care vor fi discutate în cadrul conferinţei sunt:

  • Economia socială – stadiul dezvoltării celui de-al treilea sector în România ;
  • Formele de organizare ale economiei sociale şi tipurile de parteneriate care o susţin;
  • Provocări şi oportunităţi pentru încheierea parteneriatelor de tip public-privat;
  • Promovarea celor mai bune practici în domeniu.

Mai multe detalii despre desfăşurarea târgului, programul conferinţei, informaţii practice şi înscrierea ca participant pot fi găsite pe pagina de internet a proiectului: www.economiesociala.info

Vă aşteptăm la standul ROMCOM din cadrul expoziţiei de la CASA TINERETULUI din 13–15 aprilie 2011, Timişoara (între orele 9-19) sau pe pagina de facebook a ROMCOM TIMISOARA, pentru a putea primi informaţii suplimentare cu privire la posibilităţile de accesare a unor finanţări (credite sau fonduri nerambursabile), pentru proiectele dumneavoastră, din domeniul economiei sociale şi nu numai.

Puteţi oricând să mă contactaţi la tel. 0758-835.956 sau pe email: ciprian.stoica@romcom.ro

Ciprian Stoica

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus