Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Prea ocupat să privesc o poză?

By on 5 August 2011 in Training

În fiecare zi în viaţa noastră, că suntem la lucru sau în familie, există un “motor” care funcţionează non-stop, uneori mai silenţios alteori mai turat, depinde de context, depinde de dorinţe … Acest “motor” nu este nimeni altul decât comportamentul nostru de zi cu zi, situaţie după situaţie. Şi pentru că spuneam că uneori “motorul” e silenţios sau turat, aceasta înseamnă că al nostru comportament fie iese mai mult în evidenţă faţă de cei din jur, fie deşi existent, e mai puţin observabil.

De mici părinţii ne-au învăţat despre importanţa unui comportament politicos, prietenos, atent în relaţiile cu cei din jur. De-a lungul timpului, prin şcoală, liceu, universitate, apoi familie, comportamentul nostru s-a adaptat, modelat, cizelat sau chiar erodat pe alocuri astfel că astăzi în unele situaţii fie nu suntem fermi când ar trebui, fie nu avem răbdarea necesar cerută de o situaţie sau alta, ori câte şi mai câte elemente noi sau vechi, le putem recunoaşte fiecare în comportamentul propriu de zi cu zi.

Ce e mai grav e că majoritatea dintre noi suntem atât de ocupaţi că nu mai avem timp să ne evaluăm comportamentul, nici faţă de cei dragi, nici faţă de cei din mediul de afaceri în care activăm. Chiar acum în timp ce scriu aceste rânduri, realizez că deşi am mii de poze cu fetiţele mele, mult timp a mai trecut de când nu am privit liniştit şi contemplativ la pozele din anii ce-au trecut.

Oare nu tot aşa se întâmplă cu persoana noastră ? Ne mai facem noi timp să privim la poza noastră de azi ? Nu la una de la vreo nuntă, sau de la iarbă verde, ci la poza personalităţii noastre prin vizorul comportament, acest “motor” neobosit în sine, dar uneori prea rar chemat la “revizie”.

Comportamentul e o premisă esenţială în relaţiile de afaceri, fie că vorbim de colaboratori, angajați, dar şi în mediul de non-afaceri, de zi cu zi, nu numai în familie, ci şi la supermarket în discuţia cu o casieriţă mai puţin bine dispusă etc.

Cu toţii ştim că de modul în care ne comportăm am avut un parcurs sau altul în relaţiile cu cei din jur, în diverse demersuri întreprinse şi era să uit, în relaţiile (fructuoase sau mai puţin fructuoase, după caz) cu clienţii noştri, nu-i aşa ?

Profilul Comportamental persolog® este o variantă compactă a Profilului de Personalitate, şi astfel un pas bun în dezvoltarea personalităţii dvs.

Ca şi cum aţi privi într-o poză, într-un timp scurt vă veţi înţelegeţi mai bine pe dvs. şi situaţia în care sunteţi. Practic, la baza evaluării stau două chestionare, iar rezultatul este înregistrat în trei grafice. Fiecare grafic oferă informaţii valoroase despre tendinţele comportamentale ale persoanei în diferite situaţii.

Mai precis, profilul Comportamental conţine două trepte de interpretare:

  • Înţelegerea dimensiunilor comportamentale;
  • Dezvoltarea strategiilor de succes

Dacă răspunsul la întrebarea din titlul articolului e negativ (caz în care rezultă că vă interesează cum funcţionează “motorul”) şi dacă doriţi mai multe informaţii cu privire la aplicarea profilul individual sau pentru angajaţii dvs. vă invit să mă contactaţi prin email la stefan.pastia@romcom.ro sau prin telefon la 0749 158 586.

Stefan Pastia

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus