Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 argumente pentru un credit de la ROMCOM: Se poate și în Euro (3)

By on 28 July 2014 in Credite IMM
ROMCOM  îşi propune să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din România prin sprijinirea întreprinzătorilor care activează în domeniul producţiei, al comerţului sau al serviciilor cu preponderenţă în judeţele Bihor, Arad, Timiş şi Suceava, dar nu numai. Mulţi dintre aceştia îşi vând produsele/mărfurile/serviciile pe piaţa internă, însă există un segment important care se adresează pieţei externe. Întreprinzătorii din acest segment se confruntă cu nevoi şi provocări specifice care necesită soluţii adaptate.
Unul dintre riscurile majore cu care se confruntă exportatorii este cel legat de cursul valutar, care prin fluctuaţiile sale poate crea oportunităţi sau probleme, profituri sau pierderi, zâmbete sau lacrimi. Riscul valutar apare îndeosebi în tranzacţiile care presupun încasări sau plăţi la termen, şi probabil oricare dintre noi are cel puţin o persoană în cercul de cunoscuţi care a câştigat sau a pierdut de pe urma unei astfel de tranzacţii. Cu cât termenul pentru încasare sau plată este mai îndepărtat, cu atât posibilitatea de a estima un curs de schimb la acel termen este mai mică.
Pe lângă o serie de instrumente financiare pe care întreprinzătorii le au la dispoziţie pentru a se pune oarecum la adăpost de efectele fluctuaţiilor de curs valutar, un principiu destul de simplu care rezultă din teorie, dar şi din bun-simţ şi care poate fi aplicat în acelaşi scop este cel al concordanţei între moneda în care se încasează şi moneda în care se plăteşte. Altfel spus, dacă încasezi într-o monedă străină (sau în lei, dar calculat la cursul de schimb al monedei străine), încearcă să ai şi cheltuielile în aceeaşi monedă. Şi când vorbim de cheltuieli, ne referim inclusiv la rambursarea creditelor.
Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor săi, ROMCOM prin vehiculul său de finanţare pune la dispoziţia întreprinzătorilor locali care au încasări în monede străine împrumuturi în unele dintre aceste monede, cu scopul de a le oferi o mai mare siguranţă în ceea ce priveşte capacitatea de a achita ratele împrumuturilor la termenele stabilite prin contracte. Costurile aferente acestor împrumuturi sunt inferioare celor aferente împrumuturilor în lei, ceea ce constituie un avantaj important pentru solicitanţii care au venituri în alte monede.
Pentru a accesa un împrumut într-o monedă străină, solicitantul trebuie să facă dovada existenţei veniturilor în moneda respectivă, sau cel puţin a existenţei unor contracte care vor genera venituri în acea monedă pe perioada de derulare a împrumutului şi care vor putea fi onorate în perioada imediat următoare accesării acestuia. În rest, procedura de analiză şi aprobare este similară cu cea aplicată la împrumuturile în lei.
Pentru a obţine mai multe informaţii despre finanţările ROMCOM, vă invităm să să ne contactaţi telefonic, la nr. de telefon 0359.173.300, sau prin email, la office@romcom.ro.
Dorin Pantea

Despre autor

Despre autor: Dorin este consultant credite şi responsabil pentru promovarea creditelor ROMCOM prin intermediul birourilor ROMCOM din ţară. S-a alăturat echipei ROMCOM în 2007. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus