Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 Argumente pentru un credit ROMCOM: Evaluarea gratuită a garanţiilor (16)

By on 24 March 2015 in Credite IMM

Conform dicționarului economic termenul “garanție” semnifică “bun imobiliar sau mobiliar care este ipotecat sau gajat în favoarea unui creditor ca asigurare a îndeplinirii obligațiilor de plată de către debitor; poate fi și un angajament de plată al unei persoane ca va plăti datoriile unei alteia incapabile să le onoreze.”

Evaluare garantii

Tehnic vorbind, această definiție este corectă și cuprinzătoare, cel puțin din punct de vedere juridic. Însă, o garanție reprezintă, moral vorbind, și altceva. În opinia mea, garanția constă într-un transfer de încredere, de la solicitantul finanțării către finanțator, cu scopul de a-i oferi acestuia din urmă siguranța recuperării resurselor împrumutate în cadrul relației de credit.

La ROMCOM, garanția, bun mobil sau imobil, reprezintă o condiție de bază pentru accesarea unui credit. Însă, spre deosebire de majoritatea instituțiilor financiare din piață, serviciul de evaluare al garanțiilor este complet GRATUIT.

În oferta ROMCOM, creditele pe termen scurt (cu o perioadă de rambursare de până la 12 luni) pot fi garantate inclusiv cu bunuri mobile (autoturisme, utilaje, echipamente etc.) , iar creditele pe termen lung (cu o perioadă de rambursare mai mare de 12 luni) presupun garanții bunuri imobile, tip teren arabil sau intravilan, apartament, casă, spațiu comercial, hală etc.

Indiferent de natura garanției, aceasta trebuie să acopere cel puțin 120% din suma împrumutată iar evaluarea este GRATUITĂ.

Tags:

Ionut Craciun

Despre autor

Despre autor: Ionuț este consultant credite în cadrul IFN ROMCOM SA, absolvent al Universitații din Oradea, Facultatea de Științe Economice, specializarea Finanțe-Bănci și masterand în Administrarea Afacerilor în cadrul aceleiași instituții. S-a alăturat echipei ROMCOM în 2013. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus