Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 Argumente pentru un credit ROMCOM: Dobânzi atractive pe piaţa creditelor mici (17)

By on 25 March 2015 in Credite IMM

Primul lucru pe care vor să-l cunoască clienții cand se interesează de un credit este DOBÂNDA. De cele mai multe ori primesc această intrebare într-o fază incipientă a discuției, și pentru unii este “barometrul” după care se decid dacă doresc sau nu acel credit. Da… dobanda este un element important în procesul de creditare.

Calculator rate

Dar mai intâi să vedem ce este dobanda

“Dobânda reprezintă prețul care trebuie plătit pentru împrumutarea, respectiv utilizarea, unei sume de bani pentru o anumită perioadă, mai precis suma pe care un împrumutat (debitor) o plătește unui împrumutător (creditor), pentru banii împrumutați”.

DAE – Dobanda anuală efectivă

Dobanda anuală efectivă (DAE) exprima sub formă procentuală costul total al unui credit împreună cu toate comisioanele percepute pentru acel credit.

Dacă întregul cost al creditului ar fi format doar din dobândă, atunci cel mai bun credit se poate alege prin simpla comparare a ratelor de dobândă. În realitate, știm însă că diverși finanțatori percep o serie întreagă de comisioane cum ar fi: comision de administrare, comision de risc, comision de gestiune, comision de acordare, etc. Rolul DAE este de a aduce la un numitor comun toate costurile unui credit.

Astfel, cel mai bine este ca, înainte de a decide dacă dobânda este mare sau mică, să aflați toate costurile unui credit, chiar dacă pe moment pare nesemnificativ un comision lunar platibil la suma inițială a creditului.

Transparență

La ROMCOM totul este transparent. Nu există paragrafe scrise cu litere mici sau costuri ascunse. Dacă optați pentru un credit de la Romcom veți plăti doar dobanda aferentă acelui credit și comisionul de acordare (care se gasese la orice instituție bancară și nebancară). Nu percem alte comisioane ceea ce face ca dobânzile noastre sa fie atractive pe piata creditelor mici.

Mai multe informații

Dacă doriti să aflați mai multe despre dobanzile aferente unui credit, de oportunitatile pe care le puteti avea prin accesarea unui credit de la ROMCOM, vă aşteptăm să ne contactați.

Tags:

Loredana Moraru

Despre autor

Despre autor: Loredana este consultant credite ROMCOM, absolventă a programului de Master MO (Managementul Organizației) din cadrul Universității din Oradea în 2006. Are o experiență de aproximativ 8 ani în sistemul bancar. S-a alăturat echipei ROMCOM în Octombrie 2014. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus