Soluții de dezvoltare pentru afaceri

200.000 euro nerambursabili pentru proiecte de cercetare

By on 5 January 2016 in Finanțări nerambursabile

Mai este încă deschisă linia de finanțare pentru cercetare și inovare prin Programul Operațional Competitivitate, axa 1.2.1-C. Aceasta este o linie de finanțare deschisă în anul 2015, cu depunere continuă până la epuizarea bugetului alocat.

cercetare și inovare prin Programul Operațional Competitivitate

Obiectiv

Obiectivul principal al acestei linii de finanțare este realizarea de produse, tehnologii sau procese noi sau semnificativ îmbunătățite, în scopul producției și comercializării.

Asistența nerambursabilă

Asistența financiară nerambursabilă pentru un proiect este de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, în limita a 200.000 EUR – și se supune regulii de minimis.

Domenii eligibile

Dintre domeniile de cercetare eligibile pentru finanțare, amintim următoarele: agro-alimentare, bioenergie, biotehnologii, știința medicamentului, tehnologii informaționale, spațiu, securitate, eficiența energetică, mediu și schimbări climatice, materiale avansate, nano-tehnologii, sănătate.

Pentru a accesa finanțarea, solicitantul trebuie să dețină un rezultat al unei cercetări din domeniile eligibile, sub forma: unui brevet, a unei cereri de brevet, a unei teze de doctorat sau a drepturilor de utilizare a rezultatelor cercetării efectuate de o instituție de cercetare.

Cheltuieli eligibile

Dintre cheltuielile eligibile, menționăm: salarii, materii prime, utilaje si echipamente, servicii de cercetare, aplicații informatice, licențe, servicii de transfer tehnologie, consultanță referitoare la achiziția, protejarea și utilizarea drepturilor de autor, servicii de încercări și teste în laboratoare de specialitate, etc.

Haideți să discutăm

Pentru a accesa lista integrala a domeniilor de cercetare eligibile și pentru a verifica eligibilitatea unei firme/idei de cercetare – vă rugăm să ne contactați.

Tags:

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus