Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Contribuții sociale reduse cu 5%

By on 19 June 2014 in Consultanță
În 18.06.2014, Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice privind proiectul de lege referitor la unelele modificari ce pot fi făcute Legii 571 din 23.12.2003 privind Codul fiscal.
Acest proiect prevedea și reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale plătite de către angajator, masură ce se va aplica începând cu 1 octombrie 2014.
În conformitate cu proiectul de lege, se diminuează cotele platite de către angajatori în funcție de condițiile de muncă pentru contribuția de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii, astfel:
  • de la 20,80 % la 15,80 % pentru condiții normale de muncă;
  • de la 25,80 % la 20,80 % pentru condiții deosebite de muncă ;
  • de la 30,80 % la 22,80 % pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă.
Aplicarea acestei măsuri are ca scop atragerea investițiilor și stimularea muncii în România prin crearea de noi locuri de muncă. Reducerea contribuției plătite de angajatori poate genera efecte economice pozitive atât pentru companii cât și pentru salariați.
În mediul nu foarte stabil din punct de vedere fiscal din Romania avem nevoie de consultanță financiar contabilă care să fie la curent cu toate schimbările care ne-ar putea afecta. Noi, Contabrio, companie formată din experţi contabili, membri ai Corpului Experţilor Contabili şi a Contabililor Autorizaţi din România, oferim servicii complete de contabilitate şi consultanţă financiară pentru companii din judeţele Arad si Bihor.
Contabrio este partener al grupului ROMCOM, care oferă servicii de dezvoltare pentru afaceri, pachetele de servicii contabile adresându-se cu precădere afacerilor mici.
Liana Leucuta

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus