Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 Argumente pentru un credit ROMCOM: Suntem transparenți cu privire la costul și clauzele creditului (51)

By on 8 July 2016 in Credite IMM

În cazul în care nu iți mai place pâinea de la magazinul de la colț de la care faci cumpărăturile de mulți ani cu siguranță vei căuta un alt magazin, chiar dacă nu ai avut probleme până azi. Este o relație bazată pe satisfacerea nevoilor clientului care poate fi modificată în foarte scurt timp din diverse motive care pot include prețul, calitatea sau servirea.

Credite romcom transparenta costuri

Au trecut vremurile de dinainte de 1989 când eram obligați să folosim doar anumite servicii pentru că nu existau alte variante. Plaja este acum largă iar concurența la fel, fapt care ne dă posibilitatea de a alege gradul cel mai ridicat de satisfacție pe care ni-l poate da un produs sau serviciu.

Relație pe termen lung

Relația care se creează însă în cazul unui împrumut este de cele mai multe ori pe termen mediu și lung, și poate ajunge până la 30 de ani. De aici vine și importanța cunoașterii în totalitate a costurilor de la bun început precum și calcularea unei proiecții de venituri și cheltuieli (flux de numerar) reală și obiectivă.

Nu mai poți schimba „magazinul”, chiar dacă afli ulterior că ai costuri suplimentare pe care nu le-ai luat în calcul la momentul accesării creditului.

În societatea informația poate fi denaturată, prezentând de multe ori doar partea plină a paharului, sau chiar oferind informații eronate și beneficii neadevărate ale unui produs/serviciu.

Sistemul bancar și transparența

Sistemul financiar bancar a avut de suferit în urma unor practici greșite care țin de transparență – informații incomplete transmise clientului, contracte care au inclus anumite clauze scrise cu litere mici, comisioane introduse ulterior semnării contractului sau diferite costuri suplimentare introduse abuziv.

Model de etică în afaceri

ROMCOM își asumă rolul de a promova un model de etică în afaceri care să contribuie la dezvoltarea economică incluzivă, să construiască în mod efectiv credibilitatea mediului de afaceri românesc și să reflecte valorile sociale, culturale și comerciale ale societății românești. Astfel, în toate ofertele noastre de credit precum și în contractele de credit veți regăsi de exemplu calculul DAE (Dobânda Anuală Efectivă), în baza căreia puteți compara efectiv 2 oferte de credit.

La ROMCOM ne asumăm de asemenea misiunea de a contribui la crearea unei culturi de integritate și transparență prin reașezarea și consolidarea sistemului de valori și principii la nivelul societății românești pe următoarele fundamente: responsabilitate față de societate, angajați și acționari, transparență, dezvoltare incluzivă, dezvoltare durabilă, onestitate față de consumatori, acțiune colectivă, atitudine proactivă, conformitate, complementaritate și credibilitate, toate acestea în scopul dezvoltării unor parteneriate de lungă durată.

Vino să discutăm

Pentru mai multe detalii despre soluțiile de creditare ROMCOM, te invităm să ne contactezi.

Tags:

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus