Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Restaurant in Centrul Statiunii Sovata Finantat Prin Credit Romcom

By on 19 April 2019 in Credite IMM

Daca esti din Judetul Mures, probabil ca ai fost cel putin de cateva ori in statiunea Sovata. De ea sunt legate tabere si excursii scolare, competitii si cantonamente sportive, partia de ski si nu in ultimul rand balaceala din Lacul Ursu.

Statiunea Sovata are un farmec aparte in felul ei si atrage in fiecare an tineri si nostalgici dar si trecatori. Lacul sarat cu cel mai pronuntat efect de heliotermie din lume aduna in jur de 160.000 de turisti anual.

Povestea noastra incepe intr-o zi insorita de primavara cand telefonul meu a sunat si la celalalt capat al “firului”, o voce blanda si binedispusa a solicitat un imprumut ROMCOM pentru o investitie noua langa Lacul Ursu.  

La inceput neincrezator domnul Kovacs mi-a spua ca intentioneaza sa finalizeze constructia unui restaurant chiar in zona zero de langa lac. Pentru ca fusese refuzat deja la alte doua banci nu era foarte increzator ca va reusi sa isi duca la indeplinire visul.

Au stabilit numaidecat o intalnire, in cadrul careia domnul Kovacs a povestit cum in urma cu mai multi ani a achizitionat un teren si a deschis o gogoserie care a functionat foarte bine in perioada sezonului. In anul 2017 s-au hotarat sa schimbe destinatia terenului si sa construiasca un restaurant pentru a deservi clienti pe toata durata anului.

Astfel din resurse proprii, domnul Kovacs si sotia au ridicat o constructie parter si etaj, insa au ramas fara fonduri inainte de a dota si utila spatiul. ROMCOM a venit in sprijinul lor, fiind singurul finantator care a avut incredere in aceasta idee de afacere, si in decurs de o saptamana banii necesari investitiei au fost deja in cont.

La scurt timp, restaurantul a devenit functional si s-a deschis pentru public. In prezent se extinde cu o noua terasa exterioara, finantata partial tot cu credit ROMCOM, care isi asteapta clientii si in sezonul 2019.

Cu finantarea de la ROMCOM, visul sotilor Kovacs s-a transformat intr-o afacere buna care aduce profit si care serveste cu succes turistii din zona.

Visele nu sunt niciodata prea indrazete, locatiile turistice niciodata prea aglomerate, momentul niciodata prea tarziu indiferent de varsta, resursele niciodata insuficiente atunci cand indraznesti.

Indrazneste sa iti dezvolti afacerea cu finantare de la ROMCOM.

Vrem să vă scriem povestea

La ROMCOM, suntem bucuroşi când avem şansa de a scrie despre succesul clienţilor noştri. Indiferent dacă începi o afacere nouă sau doreşti să îţi duci afacerea la nivelul următor, ne-am bcura să finanțăm afacerea ta. Vino să vorbim!

Tags: ,

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus